Ticaret il Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliği tarafından düzenlenen Ahilik Haftası etkinliklerle kutlandı. Kutlama etkinliklerine Vali Mehmet Makas, Belediye Başkanı Ahmet Önal, Ticaret İl Müdürü Mehmet Demir, Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliği başkanı Osman Cebeci, il protokolü, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde yürüyüş ile başlayan kutlamalar, Nur Cami Konferans salonunda devam etti.

Merkez Ulaş Barajı 3 bin 110 dekar tarım arazisine can suyu olacak Merkez Ulaş Barajı 3 bin 110 dekar tarım arazisine can suyu olacak

Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlandı! İlin Ahi’sine Şed Kuşatıldı (11)

Nur Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşma yapan Vali Makas, burada düzenlenen programda yaptığı konuşmada, esnafın toplumun kalkınmasında önemli rol oynadığını söyledi. Türk-İslam kültüründe her şeyin insanlığa adalet ve hoşgörü getirmek, insanı aslolan hayata hazırlamak adına kurulduğunu aktaran Makas, "Devlet anlayışında da ilimde de ticarette de bu böyledir. Hedef hep ötelere hazırlanmaktır. Biz Kırıkkale esnafımızdan razıyız, Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.

Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlandı! İlin Ahi’sine Şed Kuşatıldı (10)

Belediye Başkanı Önal da Ahiliğin, toplumun köklü değerlerini temsil eden, kardeşliği, dürüstlüğü ve yardımlaşmayı esas alan bir miras olduğuna dikkati çekti. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cebeci ise 37. Ahilik Haftası kutlamalarının hayırlı olmasını diledi. "Ahilik Teşkilatı'nın Fonksiyonları" adlı konferansın ardından İl Müftüsü Mustafa Topal'ın "Ey Oğul" adlı şiiri ve "Ahilik Tiyatrosu" ile devam eden kutlama etkinlikleri, İlin Ahisi Yusuf Ersan, İlin Kalfası Ali Uyanık, İlin Çırağı Mine Bilge Kesici’ye şed kuşatma ve plaket takdim edilmesinin akabinde sona erdi.

Haber: Burak Can

Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlandı! İlin Ahi’sine Şed Kuşatıldı (1)Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlandı! İlin Ahi’sine Şed Kuşatıldı (9)Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlandı! İlin Ahi’sine Şed Kuşatıldı (8)Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlandı! İlin Ahi’sine Şed Kuşatıldı (7)Kırıkkale’de Ahilik Haftası Kutlandı! İlin Ahi’sine Şed Kuşatıldı (6)

Muhabir: Burak Can