Kırıkkale’de polisten okulların çevresinde sıkı denetim Kırıkkale’de polisten okulların çevresinde sıkı denetim

İlçeye bağlı Karaağıl köyünde 25 Eylül'de evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Sevgi Gülden Yalçıner'in bulunması için jandarma ve AFAD ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Olayın cinayet olabileceği ihtimali üzerine jandarma tarafından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 12 şüpheliden Ş.G., Y.G., D.G., B.U. ve K.U. tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında tutuklanan Ş.G. ve Y.G.'nin kaybolan kadının kardeşi, K.U. ve D.G.'nin komşusu ve B.U.’nun ise sevgilisi olduğu öğrenildi.

Kaybolduktan 19 gün sonra Jandarma Arama Kurtarma timi, Kızılırmak'ın Çeşnigir Köprüsü çevresinde arama yaptı. Yapılan aramada Sevgi Gülden Yalçıner'in kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni tabanca ile vurularak, tel ile kaldırım taşlarına bağlanmış şekilde suyun 7 metre altında bulundu. Yalçıner'in cesedi, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada Yalçıner'in, kardeşleriyle alacak verecek anlaşmazlığı yüzünden mahkemelik olduğu ve davanın son aşamaya geldiği öğrenildi. Evli olan Sevgi’nin eşinden ayrı yaşadığı öğrenildi.

Haber: Burak Can

Muhabir: Burak Can