Programa, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Şevket Evci, dekanlar, yüksekokul müdürleri, bölüm başkanları, akademisyenler ve aileleri katıldı. Tören, Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İdris Çakıroğlu, Dr. Öğretim Üyesi Bekir Tanyeri ve Öğretim Görevlisi Cemali Akçalı'nın sunduğu Türk Halk Müziği dinletisiyle başladı.

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, törende yaptığı konuşmada üniversitenin yeni atanan akademik kadrosunu kutladı ve cübbelerin şehrin motiflerini taşımasının önemine değindi. Prof. Dr. Aslan, “Bugün, akademik yükseltilme ve oryantasyon programı için bir araya geldik. Güzel Sanatlar Fakültemiz tarafından tasarlanan ve şehrimizin motiflerini taşıyan yeni cübbelerimizi giydik. Bu cübbeler, şehrimizi ve gençlerimizi önceleyerek yaptığımız çalışmaları simgeliyor” dedi.

OBAM’da hazırlanan 2 bin kalem kutu öğrencilere dağıtılacak OBAM’da hazırlanan 2 bin kalem kutu öğrencilere dağıtılacak

Konuşmasında, üniversitenin şehir ve öğrenci merkez ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlama sorumluluğunu vurguladı. “Öğretim elemanları dışarıda sektörel iş yapabilir ancak asıl görevleri üniversite ve öğrenciye katkı sağlamaktır. Öğrenci ile ilgilenmek sadece derslerle sınırlı olmamalıdır, ders dışı zamanlarda da öğrencilerle ilgilenmek önemlidir” dedi.

Prof. Dr. Aslan, üniversitenin öğretim elemanlarına yönelik yaklaşımını da ele alarak, profesörlerin sadece unvan sahibi değil, aynı zamanda ülkenin hedefleri ile örtüşen gelecek planları yapan bireyler olması gerektiğini belirtti. “Geçen hafta öğrencilerle bir araya geldik ve onlara hedeflerini sordum. Hedef ve hayallerin sadece mezun olmak ve evlenmek gibi şeyler olmaması gerektiğini, bunun ötesine geçerek projelerde yer almak ve kariyerlerinde anlamlı adımlar atmak gerektiğini söyledim” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, üniversitenin ulusal ve uluslararası hedeflere ulaşma sürecine de değinen Aslan, bilim insanlarının mesai saati kavramı olmaksızın çalışmaları gerektiğini ve bu çalışmaların uluslararası alanda da karşılık bulacağını vurguladı. “Bilim insanı için mesai saati kavramı yoktur. Rüyanda bile iş yapmaya devam edebiliyorsan işler yoluna girmiş demektir” dedi.

Aslan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Hoca olmak zor ama her gün hoca kalmak daha zor. Geleceği şekillendiren bir aile efradınız var. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu işi el birliğiyle yapacağız çünkü bizim başka geleceğimiz yok.”

Tören, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’ın yeni atanan öğretim elemanlarına cübbelerini giydirmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 2023 ve 2024 yıllarında ataması yapılan 32 profesör, 60 doçent, 92 doktor öğretim üyesi, 17 öğretim görevlisi ve 18 araştırma görevlisiyle üniversitemiz, gücüne güç katmaya devam ediyor.

Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını noktalayan Prof. Dr. Aslan, üniversitenin gelecekte de şehir ve ülke hedeflerine uygun çalışmalarla adından söz ettireceğini belirtti.

Haber: Sultan Akburu

Kırıkkale Üniversitesi, Yeni Atanan 219 Öğretim Elemanıyla Gücüne Güç Kattı (11)Kırıkkale Üniversitesi, Yeni Atanan 219 Öğretim Elemanıyla Gücüne Güç Kattı (13)Kırıkkale Üniversitesi, Yeni Atanan 219 Öğretim Elemanıyla Gücüne Güç Kattı (9)Kırıkkale Üniversitesi, Yeni Atanan 219 Öğretim Elemanıyla Gücüne Güç Kattı (10)Kırıkkale Üniversitesi, Yeni Atanan 219 Öğretim Elemanıyla Gücüne Güç Kattı (7)Kırıkkale Üniversitesi, Yeni Atanan 219 Öğretim Elemanıyla Gücüne Güç Kattı (6)Kırıkkale Üniversitesi, Yeni Atanan 219 Öğretim Elemanıyla Gücüne Güç Kattı (3)Kırıkkale Üniversitesi, Yeni Atanan 219 Öğretim Elemanıyla Gücüne Güç Kattı (5)Kırıkkale Üniversitesi, Yeni Atanan 219 Öğretim Elemanıyla Gücüne Güç Kattı (2)Kırıkkale Üniversitesi, Yeni Atanan 219 Öğretim Elemanıyla Gücüne Güç Kattı (1)Kırıkkale Üniversitesi, Yeni Atanan 219 Öğretim Elemanıyla Gücüne Güç Kattı (14)Kırıkkale Üniversitesi, Yeni Atanan 219 Öğretim Elemanıyla Gücüne Güç Kattı (15)

Muhabir: sultan akburu