Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hasat Şenliği, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, protokol üyeleri ve çiftçilerin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Hasat Şenliği'nde bir konuşma yapan Vali Mehmet Makas, Kırıkkale’nin sadece savunma sanayisiyle değil, tarım ve hayvancılık alanında da adından söz ettiren, üretken bir şehir olduğunu vurguladı. Üretmenin bir sorumluluk olduğunun altını çizen Vali Makas, çiftçilere seslenerek, “Kırıkkale, üreten ve ürettikçe güçlenen bir şehirdir” dedi.

Vali Makas, konuşmasında ayrıca Diyarbakır ve Mardin’de yaşanan anız yangınlarına değinerek, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde çiftçilerin, köylülerin ve sürücülerin dikkatli olması gerektiğini belirtti. Tarımsal arazilere yangına sebebiyet verebilecek malzemelerin bırakılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Kırıkkale’de Nezir Derneği’nden KPSS’ye giren adaylara kandil simidi Kırıkkale’de Nezir Derneği’nden KPSS’ye giren adaylara kandil simidi

Program sonrası biçerdöver kullanarak hububat hasadını başlatan Vali Makas, üreticilere bereketli kazançlar diledi. Hasat Şenliği, çiftçilerin yoğun katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik, Kırıkkale’nin tarımsal üretimdeki gücünü bir kez daha ortaya koyarken, toplumsal dayanışmayı ve birlikte üretmenin önemini de vurguladı.

Haber: Burak Can

Whats App Image 2024 06 27 At 120558 2Whats App Image 2024 06 27 At 120559 1Manset 7

Muhabir: Burak Can