KIRIKKALELİ HEMŞEHRİLERİNE SİLAH ATILMAMASI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Konu ile ilgili büyük hassasiyet gösterdiklerini belirten İl Emniyet Müdürü Başbuğ, “Düğünler silah atılmasının, sevinci hüzne döndüren çok yanlış bir hareket olduğunu meydana gelen yaralanma ve ölümlerden müşahede ediyoruz. İl Emniyet Müdürlüğü olarak kesinlikle düğünlerde silah atılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Personelimiz sivil denetimlerle bu konunun takibini yakından yapacaklar. Bunun önüne geçmek için sürekli sahada olacağız” dedi. Sözlerinin devamında Başbuğ “Düğünde silah atmak ciddi yaralanmalara ölümlere ve maddi zararlara sebep olabiliyor. Hatta gelin ve damat ile en yakınlarının ölümüne neden olduğunu görüyoruz. Bir süre önce bir ilçemizde gelinin babası, düğünde kullanılan silahla maalesef vefat etti. İşte bu yüzden Kırıkkaleli hemşehrilerimden düğünde silah atılmaması konusunda duyarlı olmalarını istiyorum” ifadelerinde bulundu.

DÜĞÜNLERDE SİLAH ATMAK SEVİNÇ ARACI OLMAMALI!

Kırıkkale Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, düğün sezonunun açılmasıyla bu tür etkinliklerde eğlence aracı olarak silah atılmaması gerektiğini vurgulayarak, silah atmanın sevinç aracı olmadığının altını çizdi. Başbuğ, havaya atılan her merminin mutlaka yere düşeceğini, düşen mermi çekirdeklerinin ya da saçmaların ise hedefinde vatandaşlarımızın bedeni, araçları veya evleri olduğunu belirtti. Başbuğ, eğlenmek amaçlı kullanılan silahlardan çıkan mermilerin başka bir evi mateme çevireceğinin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SIKI ÖNLEMLER ALIYOR

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte Kırıkkale’de düğün sezonu da açıldı. Düğünlerin artmasıyla birlikte, havaya silah atma olaylarının sıkça görüldüğü Kırıkkale'de, İl Emniyet Müdürlüğü tehlikeli bu geleneği engellemek adına sıkı önlemler almaya devam ediyor.

HER DÜĞÜNE BİR POLİS UYGULAMASI

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü, düğünlerde güvenliği sağlamak ve olası silah atma olaylarını önlemek amacıyla her düğüne bir polis görevlendirme uygulamasını sürdürüyor. Bu uygulama ile düğünlerde yaşanabilecek olumsuz durumların önüne geçilmesi hedefleniyor.

DÜĞÜNLERDEN ÖNCE MÜRACAAT ZORUNLULUĞU

İl Emniyet Müdürlüğü, düğün, nişan, asker eğlencesi vb. sahiplerinin, etkinliklerini gerçekleştirmeden önce polis merkezlerine müracaatta bulunmalarının Valilik Genel Emri gereğince zorunlu olduğunu belirtti. Bu sayede düğünlerin kaydı tutuluyor ve gerekli güvenlik önlemleri önceden planlanabiliyor. Dilekçe ibraz etmeyen düğün sahiplerinin tespit edilmesi durumunda Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi gereğince idari para cezası uygulanıyor.

DÜĞÜNLERİN SONA ERME SAATİ

Ayrıca, düğünlerin en geç saat 23.00’da sona ermesi gerektiği bildirildi. Bu kural hem çevreye rahatsızlık verilmemesi hem de olası güvenlik sorunlarının önüne geçilmesi amacıyla uygulanıyor.

SİLAH ATANLARA CEZAİ İŞLEMLER

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, düğünlerde havaya silah atma olaylarına karşı kararlılıkla mücadele ediyor. Bu tür eylemleri gerçekleştiren şahıslara adli ve idari cezaların uygulanacağını duyuran Emniyet Müdürlüğü, toplum güvenliği açısından bu denetimlerin büyük önem taşıdığını vurguladı.

SEVİNÇ GÖSTERGESİ OLARAK ALTERNATİF DAHA MAKUL YÖNTEMLER VAR

Kırıkkale’de bir evde ortalama kaç kişinin yaşadığı açıklandı Kırıkkale’de bir evde ortalama kaç kişinin yaşadığı açıklandı

Kırıkkale Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Düğünlerde silah atılması bir sevinç aracı olarak gündemimizden çıkarmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın düğünlerde sevinçlerini gösterebilmenin çok daha makul, başkasına zararı olmayan yöntemleri var. Öldürücü olabilen ve tehlikeli boyuta ulaşabilen hadiseden vatandaşlarımızın uzak durması gerekiyor. Bu konuda tertip ettiğimiz kampanyalarımız var. Düğünlerde kullanılan silahtan çıkan merminin daha sonra yorgun mermi olarak başta vatandaşlarımız olmak üzere araçlara ve evlere de zarar verebiliyor. Yine bu tür yorgun mermi kaynaklı olayların faillerin bulunmasında da ciddi bir zorluklar yaşanıyor." dedi.

BİR İNSANA ZARAR VERME İHTİMALİ VAR

Başbuğ, "Silahtan çıkan mermiler, silahın ateşlendiği yerle hiç alakası olmayan bir menzil içerisinde serbest düşüşle birlikte hiç tanımadığınız bir noktada bilmediğiniz bir yerde ve bir insana zarar verme ihtimali var. Dolayısıyla o atılan mermilerin hepsinin nereye düşeceğini karşısına gelen ne varsa da buna zarar vereceğini vatandaşlarımız bilmeliler. Bunun herhangi bir şekilde sevinçle, kutlamayla bir gelenekle ilgisi olduğunu da zaten düşünmüyoruz. Dolayısıyla tüm Kırıkkaleli vatandaşlarımızdan bunu artık gündemimizden çıkarabilecek sorumluluk içerisinde davranmalarını bekliyoruz." diyerek düğünlerde silah atmanın mutluluk aracı olmadığını vurguladı.

SİLAH ATANLARI HABER VERMEK VATANDAŞLIK GÖREVİ

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü’nün aldığı bu önlemler, düğünlerin daha güvenli ve huzurlu bir şekilde geçmesi adına önemli bir adım olarak görülüyor. Yetkililer, vatandaşların bu kurallara uymalarını ve herhangi bir olumsuz durumla karşılaştıklarında emniyet güçlerine haber vermelerini istiyor.

Haber: Burak Can

Muhabir: Burak Can