Kırıkkale Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrencilere yönelik önemli bir eğitim desteği sunuyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla başlatılan bu çalışma kapsamında, sınava hazırlanan öğrenciler için ücretsiz destek kampı düzenleniyor. Kamp, Kırıkkale Atatürk Gençlik ve Kültür Merkezi’nde veriliyor ve öğrencilere sınav sürecinde akademik destek sağlıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, gençlerin eğitimine verdikleri önemi vurguladı. Başkan Önal, “Eğitimde gençlerimize fırsat eşitliği sağlamak gayesiyle aralıksız çalışıyoruz. LGS Sınavı hazırlık eğitimiyle öğrencilerimize yönelik ücretsiz akademik destek kampımız Atatürk Gençlik ve Kültür Merkezi'mizde başladı. 2024 - 2025 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nin tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bu ücretsiz destek kampı, gençlerin sınava daha iyi hazırlanmasını amaçlarken, aynı zamanda eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamayı hedefliyor. Belediye tarafından yürütülen bu çalışma, sınava hazırlanan öğrencilerin akademik gelişimlerini destekleyerek onların sınav sürecinde daha başarılı olmalarına yardımcı olacak.

Öğretmenler ve veliler okullarını yeniledi Öğretmenler ve veliler okullarını yeniledi

Haber: Burak Can

Muhabir: Burak Can