Şenlik kutlama alanında adeta Türk tarihinin rüzgarı esti. Karakeçili şenlikleri zengin ve renkli görüntülere sahne oldu. Kırıkkale Valiliği himayelerinde, Karakeçili Kaymakamlığının koordinesinde gerçekleşen program dolayısıyla Karakeçili ilçe Kaymakamı Ali Can Uludağ tüm katılımcılara, davetlilere ve organizasyon heyetine, Karakeçili halkına ve sahada görev alanlara teşekkür etti. Kaymakam Uludag “Karakeçili Şenliklerine gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Bu bize son derece mutlu etti. Programın canlı ve zengin olması için şenlik komitesi olarak büyük emek gösterildi. Gösterilen ilgi ve alaka, gelen davetlilerin ilgisi emeğimizi boşa çıkarmadı” dedi.

ŞENLİK PROĞRAMINDA NELER YAŞANDI?

29. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Karakeçili kültür şenlikleri coşkulu bir şekilde yapıldı. Zengin program içeriği şu şekilde oluştu; Kortej yürüyüşü, Jandarma komutanlığı mehteran gösterisi, Jandarma helikopter üzüm salkım gösterisi, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonunun Atlı Okçuluk gösterisi, at üstünde güreş gösterisi, kılıç- kalkan gösterisi, Ertuğrul Gazi’nin İznik Rum İmparatorluğu arasındaki savaşın tiyatro gösterisi, Çadırlarda et bulgur ayran servisi, Protokolün şenlik alanını gezmesi Karakucak güreş gösterisi, Eskişehir Anadolu Bacıları “ Kahraman Türk Kadınları “ tiyatro gösterisi, Ankara Türk Dünyası Müzik ve Halk Dansları Topluluğu gösterisi Neslihan Yılmaz Ören konseri, Ali Kınık konseri ve Havai fişek gösterisi ile kapanış

KİMLER KATILDI ?

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, Kırıkkale MHP Milletvekili Halil Öztürk, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Ali Durmuş, Batı Trakya Türkleri'nin merhum lideri Doktor Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Yılmaz, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol, TMO Genel Müdür Yardımcısı Cihan Alpsoy, Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mehmet Emre Başbuğ, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Barış Cücen, Kırıkkale İl Müdürleri, Bursa, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Antalya, Aydın, Konya, Eskişehir, Ankara, Isparta, Kırıkkale Yörük Türkmenleri katılım sağladı.

Yapay zeka yine saçmaladı! Yapay zekadan Kırıkkale için anlamsız cevap! Yapay zeka yine saçmaladı! Yapay zekadan Kırıkkale için anlamsız cevap!

Haber: Cengiz Selci

Editör: Manşet Gazetesi