EN ÖNEMLİ BÖLGELERDEN BİRİ OLDU

Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin’in çalışmaları ile ilçede yaşam kalitesini ve refahını artırmaya yönelik girişimler ile Kırıkkale’nin en gözde ilçesi ve bölgesi olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar ile birlikte, ilçede bir kaç yıldır bürokratlar, iş adamları, milletvekilleri, Savcı ve Hakimlerin yazık yaptığı en önemli bölgelerden biri haline geldi. İlçenin gelişiminin Ankara’nın Çankaya’sına benzetildiğini söyleyen Belediye Başaknı Tekin, birçok önemli ismin ilçede ikamet ettiğini ve hafta sonları ilçeye geldiğini söyledi.

Kırıkkale Valiliği’nden Şehit Çangır’a başsağlığı mesajı Kırıkkale Valiliği’nden Şehit Çangır’a başsağlığı mesajı

İLÇE GÖÇ ALIYOR

Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin açıklamasında, “İlçemizden arsa veya yazlık alan birçok önemli isim de ilçemize değer katıyor. Son 4 buçuk yılda Belediyemiz bu tür yapılaşma ve yerleşim için 827 adet ruhsat verdi. İlçemiz yatırımlarla göç veren değil, artık göç alan ilçe haline geldi. Ayrıca birçok kişi ilçede yapılan TOKİ konutlarından da ev alarak ilçemize göç kazandırıyor. Bu sayede ilçemizin nüfusu da artış gösteriyor” dedi.

827 RUHSAT VERİLDİ

Yazlık sayısının artışı ile birlikte TOKİ konut sayısının da arttığını söyleyen Belediye Başkanı Tekin, “Gerek TOKİ ve gerekse yazlık sayısının artıyor olması Belediyemizin gelirlerine de olumlu etki yapıyor. Ruhsat, emlak ve çevre/temizlik vergilerinde de artış oluyor. Konut sayısı yıllara göre artarken, girişimlerimiz ve çabalarımızla ilçemizin değeri de artırmış oluyor. İlçemiz Kırıkkale’nin Çankaya’sı olma yolunda ilerliyor. Birçok bürokratın, iş adamının, vekil ve savcıların yazlık yaptığı ilçe olduk. Son 4,5 yılda 827 ruhsat verildi. Göç edilen ilçe değil göç alan ilçe olduk” ifadelerini kullandı.

KATMA DEĞER SAĞLIYOR

İlçede bu şekilde oluşan yapılaşma sayesinde konut ve yapıların yatırım değerinin de arttığını belirten Başkan Tekin, bu ilgi, ilçeye katma değer de kazandırdığını, yıllar içinde böyle devam etmesi halinde ilçedeki yazlık, arsa ve konut fiyatlarının değerleneceğini düşündüğünü belirtti. Başkan Tekin ayrıca, Kırıkkale ve Ankara emlakçılarının Bahşılı ilçesini yatırım, yazlık ve sayfiye yeri bakımından en değerli bölgelerden biri olarak gösterdiğini ifade etti.

Haber Merkezi

Editör: Manşet Gazetesi