Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 104. yıl dönümünde, Kırıkkale’de önemli bir atama gerçekleşti. Sebilürreşad dergisi, Kırıkkale il temsilciliği görevine Sosyolog Ahmet Çayır’ı atandı. İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde yapılan atama Kırıkkale’de kültürel mirasın yaşatılması adına atılmış önemli bir adım olarak görüldü.

Atama, Sebilürreşad Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Vahdet Sürücü ve Kırıkkale Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Yunus Erol tarafından Ahmet Çayır’a tebliğ edildi. Çayır, sosyoloji alanındaki derin bilgisi ve tecrübesiyle, Sebilürreşad dergisinin köklü tarihini Kırıkkale’de yeni nesillere aktarmak için çalışacak. Derginin temsilcisi olarak Çayır, yerel düzeyde toplumsal meselelere ışık tutmayı, fikir dünyasını zenginleştirmeyi ve Sebilürreşad’ın yayın felsefesini bölge halkıyla buluşturmayı hedefliyor. Mustafa Vahdet Sürücü, atamanın Sebilürreşad’ın Türkiye genelindeki etkisini artıracağını belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Sürücü, “Sebilürreşad dergisi, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan bir mirasın taşıyıcısı olarak, düşünce ve kültür alanında uzun yıllardır faaliyet gösteriyor. Ahmet Çayır’ın bu görevdeki başarılarının, derginin sesini daha geniş kitlelere ulaştırmada etkili olacağı düşünüyoruz. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyor, bu anlamlı atamanın İstiklal Marşı’mızın ruhuna yakışır bir şekilde bölgeye katkı sağlamasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Öztürk; İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık iradesini yedi düvele gösteren haykırışıdır Öztürk; İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık iradesini yedi düvele gösteren haykırışıdır

Haber Merkezi

Muhabir: Haber Merkezi