7456 sayılı kanun ile denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlüler, Covid-19 izinlerinin kaldırılması ile birlikte kurumlarda hizmet vermeye tekrar başladı. Denetimli serbestlik kapsamında salıverilen ve kamu yararına çalışma şartı getirilen hükümlüler, kamu kurumlarında yaptıkları boya, badana, temizlik, bahçıvanlık, tadilat, tamirat gibi işlerde çalışıyor.

Şehit anneleri askerlere elleriyle gözleme yaptı Şehit anneleri askerlere elleriyle gözleme yaptı

Cumhuriyetin 100. yılında Kırıkkale Şehitliği’nde mermerlerin temizliği, eskiyen mermerlerde ki boyaların yeniden boyanması, şehit anıtının temizliği ve bakım çalışmaları Kırıkkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde oluşturulan mobil ekiplerince memur refakatinde gerçekleştirildi.

Kent genelinde bulunan bazı okullar ve Camilerin temizliği de mobil ekiplerce gerçekleştirilirken, Kırıkkale’de bulunan birçok kamu kurumunun bu uygulamadan memnun olduklarını belirtiyor. Yükümlülerin iyileştirilmesi, kamuya verilen zararın kamu hizmetinde çalıştırılarak ödetilmesi, kamu hizmetinin gördürülmesi esasına dayanan kamu hizmeti cezalarının infaz işlemlerinin ilerleyen günlerde artarak devam edeceği öğrenildi.

Haber Merkezi

Editör: Manşet Gazetesi