30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale İl Başkanı Av. Onur Yüksel Bozdağ, “Türk Halkının özverili mücadelesinin ve devrimci ruhunun bir yansıması olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılını kutluyoruz. Bu özel günde, sadece zaferin coşkusunu değil, aynı zamanda emperyalizme, sömürüye ve baskılara karşı verilen onurlu mücadeleyi de anıyoruz. 30 Ağustos 1922, Türk Milletinin, işgalcilere karşı verdiği bağımsızlık savaşının zaferle taçlandığı gündür. Ancak unutmamalıyız ki bu zafer, sadece bir askeri galibiyet değil, aynı zamanda halkın iradesinin ve özgürlük arzusunun bir ifadesidir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk Halkı, emperyalist güçlere karşı direnişiyle, onurlu ve bağımsız bir ülkenin temellerini atmıştır”

“Ancak, devrimci bir perspektiften bakarak, zaferin sadece bir gün değil, sürekli bir mücadelenin sonucu olduğunu unutmamalıyız. 30 Ağustos'ta kazanılan zafer, halkın emeği, fedakarlığı ve inancının bir sonucudur. Bu zafer, işgalcilere karşı savaşan askerlerin yanı sıra, köylülerin, işçilerin, öğrencilerin ve aydınların omuzları üzerinde yükselmiştir. Devrimci ruhla, adalet ve eşitlik arayışıyla dolu olanlar, bu zaferin gerçek mimarlarıdır. Bugün, emperyalizme ve yerli işbirlikçilere karşı verilen mücadele hala devam ediyor. Sömürü düzenine ve halkın kaynaklarının talanına karşı durmak, devrimci bir sorumluluktur. 30 Ağustos'un anlamı, halkın kendi kaderini tayin hakkını savunma ve egemenliğini emperyalist güçlere teslim etmeme iradesini ifade etmektedir”

Devlet Bahçeli, Kırıkkale Hakkında Bilgi Aldı Devlet Bahçeli, Kırıkkale Hakkında Bilgi Aldı

“Zafer Bayramı'nı kutlarken, unutmamalıyız ki gerçek zafer, halkın eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesini zaferle sonuçlandırdığı gündür. Geleceği inşa etmek, ezilenlerin sesini yükseltmek ve emperyalist güçlere karşı durmak, devrimci mirasa sahip çıkmak anlamına gelir. Sevgili Gençler; Sizler, ülkemizin geleceğini aydınlatacak olan değerli gençlersiniz. Atalarımızın bize miras bıraktığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini, sizlerin de aynı inançla sürdüreceğinize olan inancımız tamdır. Bilimde, sanatta, sporda ve her alanda üstün başarılar elde ederek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacağınıza olan güvenimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, devrimci ruhu yaşatmaya devam etme sözü veriyoruz” dedi.

Haber: Ahmet Ünal

Editör: Manşet Gazetesi