Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı canlı yayında elektrik ve  doğal gaz tarifleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, Mayıs ayında elektrik ve doğal gaz tarifelerine Kırıkkale de dahil olmak üzere 81 ilde zam yapılmayacağını belirtti.

Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;“Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz. Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir. Maliyetleri belli ölçüde de karşılamamız gerekecek. Burada imkanlarımız dahilinde yapılabilecek ne varsa onları yapmaya devam edeceğiz.”

KIRIKKALE’DE BUGÜN ALTIN NE KADAR? 29 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN ALTIN NE KADAR? 29 NİSAN 2024

“87-88 dolara gelen bir petrol fiyatı var. Doğalgazda yukarı yönlü bir hareket görmeye başladık. Bunlardan bağımsız olmamız söz konusu değil. En uygun şekilde vatandaşlarımıza nasıl sunabiliriz çabası içindeyiz. Biz yaşanan seçim süreçlerini geçirdik buna rağmen nisanda zam yapılmadı. Mayıs ayında da zam beklentisi gözükmüyor. Ama gelişmelere göre, piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz.”

Haber: Burak Çalışkan