Delice Belediye Başkanı Avukat Yılmaz Uyan, seçildiği günden bu yana güler yüzü hem de kamu kurumlarıyla kurduğu güçlü ilişkilerle taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamaya devam ediyor. Yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Başkan Uyan, son kararıyla bir kez daha dikkatleri üzerine çekti.

İşlenmeyen tarım arazileri nasıl kiraya verilir? İşlenmeyen tarım arazileri nasıl kiraya verilir?

Üniversite tercihlerinin açıklanmasının ardından, Başkan Uyan’ın duyurduğu yeni kararlar, eğitimde fırsat eşitliği ve sosyal sorumluluğa verdiği önemi gözler önüne seriyor. Delice Belediyesi Misafirhanesi 70 kişi kapasiteli kız yurdunda, şehit ve gazilerin birinci derece yakınlarından hiçbir ücret alınmayacağını açıklayan Uyan, ayrıca depremzede öğrencilere ve aynı aileden iki kişinin üniversitede okuduğu durumlarda yüzde 50 indirim uygulanacağını duyurdu.

Delice ilçesi, Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde birçok önemli bölüme ev sahipliği yapıyor. Öğrenciler, Bitkisel ve Hayvansal Üretim, Bağcılık ve Bitki Koruma, Laborant ve Veteriner Sağlık, Sosyal Hizmetler gibi alanlarda eğitim görme imkanı buluyor. Başkan Uyan’ın bu adımı, hem ilçedeki eğitim fırsatlarını genişletiyor hem de sosyal sorumluluk bilincini güçlendiriyor. Uyan, aldığı bu kararla Kırıkkale genelinde geniş bir kesimin takdirini kazanmaya devam ediyor.

Haber: Burak Can

Muhabir: burak can