Türkiye’nin obruk ve risk haritası yayınlandı! Kırıkkale tam ortada! Türkiye’nin obruk ve risk haritası yayınlandı! Kırıkkale tam ortada!

Ekim ayında yapılacak olan Kırıkkale Barosu Başkanlığı Seçimi için Avukat Turan Zeki Adaylığını açıkladı. Kırıkkale'nin tanınmış avukatlarından olan MHP eski Kırıkkale İl Başkanı Turan Zeki, adaylık açıklamasında Baro Başkanı Mutlu Korkmaz'a da teşekkür etti. Turan Zeki yaptığı açıklamada " Kıymetli meslektaşlarım, Değerli basın mensupları Öncelikle hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bu yıl ekim  ayında yapılacak Baro seçimlerinde; Mesleğimizin onurunu, bağımsızlığını ve saygınlığını korumak ve yüceltmek,  hep birlikte daha güçlü, daha etkin  ve daha da başarılı bir Kırıkkale Barosu oluşturmak  amacıyla Kırıkkale  Barosu Başkanlığına adaylığımı açıklamaktan onur duyuyorum. Ayrıştırıcı değil birleştirici- ötekileştirici değil kucaklayıcı - çatışmacı değil barışçı bir baro için hep birlikte el ele çıktığımız bu yolda bu güne kadar şahsıma teveccüh ederek destek veren tüm dostlarıma, tüm meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hukukun üstünlüğü, insan hakları ve Demokrasinin yılmaz savunucuları olan siz değerli meslektaşlarımla birlikte bu kutlu değişim yolunda ülkemize ve milletimize azami faydayı sağlamak  ,daha  güzel yarınlara hep birlikte kavuşmak  için   şahsıma verdiğiniz ve  vereceğiniz destekler için şimdiden  minnetlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Avukatlık mesleğinin sorunlarını çok iyi bildiğini vurgulayan Zeki "Mesleğin ve meslektaşlarımızın sorunları çok iyi biliyor , özellikle yeni başlayan Avukat arkadaşlarımızın  çektiği sıkıntıları  bire bir müşahede ederek çözümü noktasında atılacak adımları hassasiyetle  tespit ediyoruz. Bir kısım Projelerimizi adaylık dönemimizde açık açık paylaşmaktan çekinmedik. Kim gerçekleştirirse gerçekleştirsin baromuz ve mensuplarının faydasına olan çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Bu bağlamda aylardır yapılması gerektiğini ısrarla vurguladığımız  “Genç ofis” projemizi , “paylaşımlı ofis” adıyla  gündemine alan mevcut Baro Başkanımıza teşekkür ediyor, Kırıkkale  Evlerinden Tahsis edildiğini duyurdukları paylaşımlı ofisi, baro seçimleri öncesinde ivedilikle hayata geçirmesi için üzerimize düşen her türlü desteği ve katkıyı sağlayacağımızı  içtenlikle ifade ediyorum. Mesleki sorunları baronun iç dinamikler ile çözmenin mümkün olmadığını, Başta Valilik ve Emniyet Müdürlüğü olmak üzere , Türkiye Barolar Birliği ve Adalet  Bakanlığı nezdinde yapılacak çalışmalar, Kamu kurum ve kuruluşları ile  yapılacak iş birliklerinin öneminin farkında olduğumuzu ifade ediyor, ilişki ve işbirliğinin geliştirilmesinde öncü rol oynayacağımızı siz değerli meslektaşlarımla bir kez daha paylaşıyorum.  Görevimizi yaparken kimseye, ne müvekkile, ne yargıca ve ne de iktidara tabiiz. Bizim aşağımızda kişilerin varlığı iddiasında değiliz. Fakat hiçbir hiyerarşik üst de tanımıyoruz. En kıdemsizin, en kıdemliden veya isim yapmış olandan farkı yoktur. Avukatlar esir kullanmadılar, fakat efendileri de olmadı. Hak ve adalet için  , hukukun   hakimiyeti ve hukukçunun saygınlığı   için Yolunuz yolum,  sözünüz sözümdür…" ifadelerini kullandı.

Editör: Çağlar Atmaca