ERİME, AÇIK SEÇİK GÖRÜLÜYOR
14 Ağustos 2001’de kurulan ve ilk girdiği 2002 seçimlerinden bu yana iktidar olan AK Parti’de erime devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana ilk defa anketlerde ülke genelinde ikinci çıkan AK Parti’nin 23. kuruluş yıldönümü etkinlikleri de sönük geçti. Kırıkkale’de 2002’de üç, 2007’de üç, 2011’de üç, 2015 Haziran’da iki, Kasım’da üç milletvekili çıkartan AK Parti, 2018 seçimlerinde ittifak kanunun da etkisiyle Kırıkkale’de vekil sayısını bire düşürmüş, 2023 seçimlerinde ise Kırıkkale’de genel seçimlerde aldığı en düşük oyu almıştı. 2004, 2009, 2014, 2019 yerel seçimlerinin hepsini kazanan AK Parti, 2024 yerel seçimlerde ise tarihi bir hezimet alarak seçimi Cumhuriyet Halk Partisi’ne kaptırmıştı.

Kırıkkale FK aşkı bambaşka Kırıkkale FK aşkı bambaşka

YÖNETİM KADROLARI DAHİ KATILMADI
Kırıkkale’de ilk kez muhalefet konumuna düşen AK Parti’de kan kaybı dinmiyor. Aylardır Kırıkkale’de gündemi belirleyemeyen ve gündemde yer almayan AK Parti’nin, 23. kuruluş yıl dönümünde adeta ‘erimenin’ fotoğrafı çekildi. Geçen 23 yılda en basit organizasyonlarını bile büyük salonlarda dolu dolu geçiren AK Parti, 23. kuruluş yıl dönümü etkinliğini küçük bir çay bahçesinde, az bir katılımla gerçekleştirdi. İl, ilçe, belde yönetimlerinin tamamı katılsa daha kalabalık geçecek organizasyonda, AK Parti’nin kendi yönetim kadrolarını dahi etkinliğe getiremediği gözlemlendi. 

PEHLİVANLI GÖREVDEN Mİ ALINIYOR?
AK Parti’nin ekonomi ve sığınmacı başta olmak üzere birçok konuda, Türkiye genelinde güç kaybettiği süreçte AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı da varlık gösteremiyor. İl Başkanı olmadan önce adı sık sık usulsüz imar uygulamalarıyla anılan İl Başkanı Engin Pehlivanlı, siyasi hayatında, ticari hayatı kadar faaliyet gösteremiyor. Özellikle belediye seçimleri için aday belirleme sürecinde Balışeyh’te imar yolsuzluğu ile adı anılan Ali Dedelioğlu’nun adaylığı konusunda ısrar eden ve seçim kaybının mimarı olan Pehlivanlı, teşkilatlar arası birliği de sağlayamıyor. Kırıkkale’de birçok ilçede AK Parti binaları açılmazken, iktidar partisi Kırıkkale’de adeta tabela partisi görüntüsü veriyor. Pehlivanlı’nın AK Parti tabanıyla kan uyumu sağlayamaması her geçen gün kan kaybına sebep olurken, kongre sürecinde görevden alınabileceği konuşuyor.

Haber: Çağlar Atmaca

Ak Partiiii

Kırıkkale'de Ak Parti'nin 23. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı (1)Kırıkkale'de Ak Parti'nin 23. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı (3)

Editör: Çağlar Atmaca