Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Yahşihan Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Olayın Aslı Ne?’ programında konuştu. Başkan Sungur burada, Yahşihan Belediyesi’nin önceki dönemden kalan 1 milyar 170 milyon liralık borcuna ilişkin açıklama yaptı. Ahmet Sungur, belediyenin her santim arazisinde haciz olduğunu ve belediyenin borcunun yüzde 50’sinin naylon fatura olduğunu belirtti.

3600 Ek Gösterge kimleri kapsayacak? 3600 ek gösterge detaylar! 3600 Ek Gösterge kimleri kapsayacak? 3600 ek gösterge detaylar!

Moderatörün kendisine yönelttiğini “1 milyar 107 milyon TL borç ile belediye devraldınız, Yahşihan Belediyesi kurulduğu günden bu yana ilk kez haciz işlemleriyle uğraşıyor. Bu olayın aslı nedir?” sorusunun yanıtlayan Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur şu ifadeleri kullandı; “Bu olayın tek kelime özeti resmen hacizle boğuşuyoruz. 103 tane haciz dosyamız var, 66 tanesi işlemde. Ağustos aynın 6’sında hacizler nedeniyle ilk defa belediye arsalarımız satışa çıkıyor. Bu da belediyenin ayrı bir borç yükünün altına girmesine sebep olmuş durumda. Ben iddia ediyorum 1 milyar 107 milyon borcun en kötü ihtimalle yüzde 50’si naylon fatura. Bur kadar da iddialı konuşuyorum. Hemşehrilerimiz sabırsızlıkla bizim yapacağımız işleri bekliyorlar. Yollarımızı şuanda yüzde 80 civarında bitirmek üzereyiz. Allah razı olsun vatandaşımızın sabırla bekledi.”

“Şunu da söylemek istiyorum, normal şartlarda olması gereken, bitirdiklerini iddia ettikleri altyapıyı yeniden elden geçirmemiz gerekiyordu. Ondan sonra üst yapıyı yapmamız gerekiyordu ancak vatandaşımızın 5 yıldır toz çamur çilesinden bıkmış olmasından dolayı böyle bir riski biz yeniden göze alamadık. Şuanda yolların üst yapısını yapıyoruz ve vatandaşımıza teslim edeceğiz.”

“Ben her bulunduğum ortamda ve programlarda dile getirdim, belediyemizin bir santim arazisi yok ki üzerinde haciz olmayan. Sıralarımızın üzerinde haciz olduğu gibi belediyemize ait olan 66 araç üzerinde haciz işlemi var, yakalama, tedbir kararları var. Trafiğe zaten çıkmıyor ancak şunu da söylüyoruz ki, biz buraya makam mevki için gelmedik, batmış bitmiş olan neredeyse satılmak üzere olan bit Yahşihan’ı kurtarmak için geldik. Allah’a hamd olsun ki yetişmişiz, gelmişiz. Belediyemize ve ilçemize sahip çıktık. Borç yükünün altından kalkmak için zamana ihtiyacımız var. Bu zamanı elde ettiğimiz takdirde de gerçek olan borçları ödeme gayretinde olacağız.”  

Haber: Burak Çalışkan

Muhabir: burak çalışkan