Türkiye’nin en çok okunan gazetelerinden biri olan Sözcü Gazetesi, 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP’den Kırıkkale Belediye Başkanı olarak seçilen Ahmet Önal ile röportaj yaptı. Sözcü Gazetesi, haberinde Kırıkkale’de CHP’nin 10 yılda oyunu yüzde 2’den yüzde 50’ye çıkardığını ve bu artışta Ahmet Önal’ın büyük bir payının olduğunu dile getirdi.

“SANDIKLAR PATLADI”

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal burada yaptığı açıklamada, “Ben Kırıkkalelinin kardeşi, abisi, oğlu, arkadaşıyım. Herkesten oy aldım. En büyük sorunumuz suya ulaşmak.  Altyapı tamamen asbestli borulardan oluşuyor. Ama artık çözüm makamıyız, şikayet etmeyeceğiz, sorunları sıraya koydum, hepsi çözülecek. Kırıkkale’de oyumuzu arttırmadığımız sandık yok, yüzde 99’unda birinci çıktık. AKP ikinci, MHP üçüncü oldu. AKP ve MHP oylarının toplamından da fazla aldık. Milletvekilliğim dönemimde Kırıkkale’nin sorunlarının tamamına dokunarak, Meclis’te anlatarak ve takip ederek, gündemde tutarak bu günlere geldik. Kırıkkale 200 bin nüfuslu ve Ankara’nın dibinde bir Cumhuriyet şehridir. Seçmeni isim isim tanırım.  Eğitim hayatımın tamamı Kırıkkale’de geçti. 12 yıl burada avukatlık yaptım.”

“HALKIMIZ FIRSAT VERDİ, ÇÖZECEĞİZ”

“Ulaşım çok ciddi bir problem, otopark yok. Yollar dar. Şehir planlaması yapılmamış. Bu kent hiç gülmedi.  Maalesef günü kurtaran çözümler yapılmış. MKE ile beraber var olmuş, hızla sanayileşmiş bir kent.  Ama son yıllarda sanayi kimliğini kaybetmiş, göç vermiş. Belediyenin sosyal tesisi yok. Emeklinin, kadınların, gençlerin gideceği yer yok. Kırıkkale’de bir gün kalınacak misafirhane bile yok. Mahallelerde park yok. Sorunları biliyorum, halkımız fırsat verdi çözeceğiz.”

“ALTYAPI İFLAS ETMİŞ”

“Altyapı iflas etmiş. Her gün onlarca boru patlıyor. Yetişmek için yedek ekipler kurduk. Tamir ediyorsunuz, 20 metre yukarıda, alt cadde de tekrar patlıyor. Altyapının tamamı asbestli boru. Musluktan akan su içilmiyor. Su arıtma sistemi de bakımsız ve yıllarca göz ardı edilmiş, çürümüş. Hiçbir şey yapmamışlar. Şikayet etmiyorum,  bu durum saptaması.”

“BORÇ DA KESİNTİ DE ÇOK”

 “Belediyenin mali durumu ile ilgili çalışma yapıyoruz. Ciddi bir borç var. Devlete olan borçlar, daha önce kullanılan kredi kesintiler var… Her şey tozpembe değil. Gelir gider tablosunu belediye binasına asacağız. Şeffaf bir belediyecilik olacak. Bundan sonra ihaleler Ankara modeli ile kameralar önünde yapılacak.  Herkesi kucaklayacağım, çok çalışacağım.”

Mehmet Saygılı’dan borç açıklaması! Mehmet Saygılı’dan borç açıklaması!

Haber: Bura Çalışkan