Tüm Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Kırıkkale’de Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kırıkkale’deki ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler, Kırıkkale protokolü ve Kırıkkaleli vatandaşlar tarafından izlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen programa, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale protokolü, çok sayıda vatandaş ve çocuklar katıldı.

Kırıkkale Valiliği’nden duyarlı kampanya Kırıkkale Valiliği’nden duyarlı kampanya

23 Nisan kutlamaları kapsamında konuşan Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, “Bugün Türkiye'nin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin sembolü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu özel günde, sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türk milletinin iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihi, ‘Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir’ iradesini bir kez daha yaşıyoruz. Hakimiyet bu milletin yüzyıllar boyunca taviz vermediği asla tartışma bile yapmayacağı karakteristik yapısının asıl tanımıdır. Tarihin defalarca suladığı bu büyük millet, her defasında hakimiyetini korumuş ve bu uğurda ölümü hiçe saymıştır. Yarınımızın teminatı sevgili çocuklar, inanıyoruz ki, duruşumuz var. Bu büyük destanın devamı olacaksınız. Bu güzel ülke sizler için her türlü imkanı sağlamaya devam edecektir. Sizler her türlü donanımla gelişecek ve bu güzel toprakları yarınlara taşıyacaksınız. Türkiye yüzyılı vizyonuyla birlikte daha daha yenilikçi ve daha gelişmiş bir Türkiye hedefliyoruz. Bize bu vatanı armağan eden başta şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın silah arkadaşlarına ve kurucu meclisimizin üyelerini bir kez daha gurur ve özlemle yad ediyorum. Sevgili çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Ayrıca, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ödüllerini verdi.

Haber: Burak Çalışkan

23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (28)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (26)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (27)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (25)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (23)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (24)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (22)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (21)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (19)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (20)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (18)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (16)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (15)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (14)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (12)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (13)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (11)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (9)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (10)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (8)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (6)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (7)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (5)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (3)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (4)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (2)23 Nisan, Kırıkkale’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı (1)