SONUNDA BULUNDU

Kırıkkale’de sık sık meydana gelen ve şehri etkisi altına alan yoğun gaz kokusunun kaynağı Kırıkkale Valiliğinin yoğun çalışması sonrasında tespit edildi. Akşamları meydana gelen koku şehri etkisi altına alıyor ve TÜPRAŞ ile KIRGAZ’dan şüpheleniliyordu. Her defasında Kırgaz bizimle ilgisi yoktur diye sms ile bilgilendireme yaparken Kırıkkale Valiliği ise konu hakkında araştırma yapıldığını duyuruyordu. Defalarca kez meydana gelmesine rağmen kokunun kaynağı bir türlü bulunmuyor ve bir süre sonra Kırıkkale tekrar aynı kokuya maruz kalıyordu. Artık çekilmez olan koku için Kırıkkale Valiliği yoğun bir araştırma neticesinde kokunun kaynağını Balışeyh’te ki dolum tesislerinde tespit etti ve depolarda bulunan pis gazın kontrollü bir şekilde boşalttı.

ALT YAPI OLMADAN RUHSAT VERİLDİ

Yücel Kızık, “CHP, ‘ezilenlerin ve halkın partisi’ olmaya devam edecek” Yücel Kızık, “CHP, ‘ezilenlerin ve halkın partisi’ olmaya devam edecek”

Kırıkkale’de bulunan dolum tesisleri TÜPRAŞ çevresinde Hacılar’da bulunuyordu. Alt yapı olarak her türlü imkana sahip olan Hacılar’a alternatif olarak Balışeyh Belediyesi Özbek Küme Evleri mevkiinde ruhsat verdi ve bölgede dolum tesisleri kuruldu. Dolum tesisleri için gerekli alt yapıya ve denetim ekibine sahip olmayan Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, kurulan tesisleri denetlenmesini sağlayamadı. Balışeyh Belediyesinin denetleyemediği dolum tesislerinde oluşan arıza nedeniyle meydana gelen kötü koku Kırıkkale’yi tamamen etkisi altına aldı. Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada kokunun sağlık açısından zararlı olmadığı açıklansa da gaz kokusunun meydana geldiği günlerde yoğun gazdan etkilenen birçok vatandaş baş ağrısı rahatsızlığı yaşamıştı. Balışeyh Belediyesinin yanlış uygulaması bütün şehirde travmaya neden olurken Kırıkkale Valiliği kokunun kaynağını tespit ederek, gerekli işlemleri yaptılar.

Haber: Çağlar Atmaca

Editör: Manşet Gazetesi