Bolu İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma Timi tarafından, Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli ve AFAD personelinden oluşan toplam 76 kişiye, kapsamlı bir arama kurtarma eğitimi verildi. Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün eğitim alanlarında gerçekleştirilen program, Cumhuriyetin 100. yılında 20 bin arama kurtarma personeli yetiştirme hedefi doğrultusunda organize edildi.

350 motosiklet tutkunu gaziler için turladı 350 motosiklet tutkunu gaziler için turladı

İki hafta süren ve yoğun bir şekilde icra edilen eğitimlerde, katılımcılar arama kurtarma teknikleri, ilk yardım, enkaz altında yaşam belirtisi arama ve kurtarma yöntemleri gibi konularda teorik bilgilerle donatıldı. Eğitimler sırasında, pratik uygulamalar ve saha tatbikatları ile enkazda arama kurtarma tekniklerinin uygulamalı olarak gösterilmesi sağlandı.

Programın sonunda başarılı olan tüm katılımcılara "Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi" sertifikası verildi. Bu eğitim sayesinde, ülkemizin afetlere karşı hazırlıklı hale gelmesi ve vatandaşlarımızın güvenliğinin sağlanması yönünde önemli bir adım atıldı. Olası bir afet durumunda daha etkin rol alabilecek nitelikli personelin yetiştirilmesi, arama ve kurtarma çalışmalarının etkinliğini artıracak.

Haber: Burak Can

Kırıkkale'de 76 Personel Depremde Arama Ve Kurtarma Eğitimi Sertifikası Aldı (2)Kırıkkale'de 76 Personel Depremde Arama Ve Kurtarma Eğitimi Sertifikası Aldı (3)Kırıkkale'de 76 Personel Depremde Arama Ve Kurtarma Eğitimi Sertifikası Aldı (4)Kırıkkale'de 76 Personel Depremde Arama Ve Kurtarma Eğitimi Sertifikası Aldı (1)

Muhabir: burak can