Özel politika işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında550 kişilik İşgücü Uyum Programı sözleşmesi, Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın ve İŞKUR Müdürü Ferhat Metin tarafından imzalandı. Sözleşme kapsamında Kırıkkale Merkez 410, Bahşılı 15, Balışeyh 15, Çelebi 10, Delice 10, Karakeçili 10, Keskin 30, Sulakyurt 10, Yahşihan 40 kişi olmak üzere toplamda 550 personel alınacak.

Kırıkkale İŞKUR İl Müdürü Ferhat Metin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından kamuoyuna açılanan ve İŞKUR tarafından yürütülecek olan yeni istihdam projesiyle ilgili açıklamada bulundu. Metin, İşgücü Uyum Programının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik 29.08.2024 tarih ve 32647 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Kırıkkale’de 550 Personel Alınacak (1)

"İŞGÜCÜ UYUM PROJESİ"

Programın amacının İşgücü piyasasına geçişi sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ile disiplini kazandırmak olduğunu belirten Metin, “Bu çerçevede önceki yıllarda Toplum Yararına Program (TYP) olarak uygulanan proje İşgücü Uyum Projesi (İUP) olarak devam edecektir.” dedi.

"İŞKUR - KAMU İŞBİRLİĞİ"

Vatandaşların İşgücü Uyum Programı ile Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların temizlik, bakım ve onarım işlerinde istihdam edileceğini belirten İl Müdürü Ferhat METİN, konuya ilişkin yaptığı açıklamasının devamında şunları kaydetti; “İŞKUR aracılığıyla Kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği ile uygulanacak olan İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında katılımcılara; iş sağlığı ve güvenliği, iş arama becerisi,  iş ahlakı, motivasyon, stres yönetimi, etkili iletişim, bağımlılıkla mücadele ve finansal okuryazarlık gibi çeşitli eğitimler verilecek ve katılımcıların işgücü piyasasına katılımları sağlanacaktır”

“Uygulanacak Program süresi ilk dört hafta yoğun eğitimler nedeniyle beş gün 37,5 saat şeklinde, diğer haftalarda ise üç gün ve 22,5 saat olacak şekildedir. 7,5 saat için katılımcılara günlük net asgari ücret (566,73 TL) ödenecek ve katılımcıların kısa vadeli sigortalılığı (%1 İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası + %4,5 Genel Sağlık Sigortası) sağlanacaktır. Programlar en fazla 10 ay süreyle ve 140 fiili gün şeklinde uygulanacaktır. Bir katılımcı İUP’tan en fazla 140 gün süreyle yararlanabilecektir”

Kırıkkale’de 550 Personel Alınacak (2)

3600 Ek Gösterge kimleri kapsayacak? 3600 ek gösterge detaylar! 3600 Ek Gösterge kimleri kapsayacak? 3600 ek gösterge detaylar!

BAŞVURU ŞARTLARI:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, İŞKUR’a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Yaşlılık veya malullük aylığı almamak, Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak (TYP hariç), Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede işsiz olmak, Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında stajyer olmamak, Hane gelir şartını sağlamak (aynı adreste ikamet edenlerin, programa başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri aylık toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının iki (2) katını (34.004 TL) aşması halinde söz konusu adreste ikamet eden kişiler programa katılamaz.), Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak, şartları aranır.

Ayrıca daha önce Toplum Yararına Programlar (TYP) aracılığıyla istihdam edilmiş kişilerin İUP’ye başvurmalarında sakınca yoktur.

İşe Başlama Tarihi: 09.09.2024 Bitiş Tarihi: 20.06.2025

Bu kapsamda vatandaşlar Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak İUP’e 04.09.2024 – 08.09.2024 tarihleri arasında https://esube.iskur.gov.tr/ ALO 170, E-Devlet vasıtasıyla başvurularını yapabilecektir.

Haber: Burak Can

Muhabir: Burak Can