Yapay zeka, hemen her gün gelişmeye devam ederken, insanları da şaşırtmaya devam ediyor. Bunun son örneği ise şehirler üzerinden oldu. Yapay zekaya, ‘Türkiye’nin illeri, hangi Avrupa şehrine benziyor?’ diye soruldu. Yapay zeka ise Kırıkkale de dahil olmak üzere 81 ili Avrupa şehirlerine benzetti. 

Yapay zeka, İstanbul’u Roma’ya, Ankara’yı Budapeşte’ye, İzmir’i Barselona’ya, Antalya’yı Valencia’ya benzetti. Kırıkkale’nin benzetildiği şehir ise başta Kırıkkaleli vatandaşlar olmak üzere birçok vatandaşı şaşırttı. Yapay zekanın Kırıkkale’yi benzettiği şehir Avusturya’nın ‘Salzburg’ şehri oldu. 

Bazı Kırıkkaleli vatandaşlar Kırıkkale’nin, Alp Dağları’nın eteğinde yer alan ve tarihi yapısıyla dikkat çeken Salzburg’a benzetilmesinden hoşnut olurken, bazı vatandaşlar ise konuya gerçekçi bir çerçeveden bakarak ‘Hiç benzemediği’ yönünde yorumlarda bulundu. Yapay zekanın ise şehirleri benzetme konusunda neyi referans aldığı bilinmiyor.

Haber: Burak Çalışkan

Avrupa Sehirleri

Bahşılı ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi Bahşılı ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Salzburg'a ait bazı görseller...

Salzburg (3)Salzburg (1)Salzburg (2)

Editör: Burak Çalışkan