Dünya futbolunun en büyük yeteneklerin Alman Milli takımının kaptanı, Manchester City efsanesi İlkay Gündoğan Barcelona'da kadro dışı bırakıldı. Galatasaray taraftarı olduğunu her fırsatta dile getirren ve bir gün Galasaray'da futbol oynamak istediğini defalarca dile getiren yıldız futbolcunun kadro dışı kalması trasfer söylendilerini ayyuka çıkarttı. İspanyol basınında yer alan bazı haberlerde İlkay'ın efsanesi olduğu Manchester City'e transfer olmak istediğini belirtsede Galatasaray'ın da ciddi şekilde masada olduğu ifade ediliyor. Fenerbhaçe'nin de nabız yokladığı İlkay Gündoğan'ın Galasaray taraftarı olması Galatasaray'ın elini güçlendirirken, Sara transferine harcanan 18 Milyon Euro nedeniyle limit sıkıntısı yaşandığı biliniyor. 

Kırıkkale’de spor etkinlikleri masaya yatırıldı Kırıkkale’de spor etkinlikleri masaya yatırıldı

Galatasaray'ın Şampiyonlar Liginde tur atlaması halinde limitlerin açılacağı bilinirken İlkay Gündoğan'ın yeni durağının Galatasaray olması olasılığı güçleniyor. Dünyaca ünlü transfer market sitesinde İlkay'ın Galatasaray'a trasnferi %60 gösterilirken, İlkay'ın hangi takıma transfer olacağı merak konusu oldu. Barcelona'nın, Valencia ile oynadığı maç kadrosuna alınmayan İlkay'ın bugün tek başına antrenmana çıktığı öğrenilirken, sosyal medya platformlarında Galatasaray taraftarları "Wel Come To Galatasaray" etiketleriyle İlkay'ı Galatasaray'a davet ediyor. 

Barcelona Teknik Direktörü Hansi Flick, Velenciya maçından sonra düzenlediği basın toplantısında sorulan bir soru üzerine İlkay'ın geleceği hakkında konuşurken kafa karıştırdı. Flick, İlkay'ın kalacağını hissettiğini belirtirken ayrılık ihtimali olduğunu adeta itiraf etti. Alman teknik adam, tecrübeli oyuncunun Barcelona'da kalacağını hissettiğini vurgulayarak "Pazartesi günü bir sakatlık yaşadı. Nasıl hissettiği hakkında onunla konuştum. Nasıl bir oyuncu ve insan olduğunu takdir ediyorum. Aramızda kalan bir konuşmanın ardından burada kalacağını hissediyorum" diye konuştu.

Kariyerine Hebler Alt Yapısında başlayacan dünyaca ünlü yıldız oyuncu, Shalke 04, Bochum altyapılarında oynayarak Nünberg'e transfer oldu. Profesyonel futbol hayatında sırasıyla Nünberg, Borussia Dortmund, Manchester City ve Barcelona forması giyen İlkay, City'nin efsane kodrolarında kaptanlık yaptı. Manchester City'de Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu da yaşayan İlkay'ın milli takım kariyeride göz doldurdu. Alman Milli Takımı için oynamayı tercih eden İlkay Gündoğan, 82 kez formasını giydiği ALman Milli Takımının kaptanlığına kadar yükseldi. EURO 2024'te de Milli Takım formasıyla başırılı işlere imza attı. Kariyerinde bir Şampiyonlar Ligi, beş Primier Lig ve bir Bundesliga Şampiyonluğu bulunan İlkay'ın Galatasaray'a gelmesi halinde Türkiye'ye gelen en kariyerli oyunculardan birisi olacak.

Editör: Çağlar Atmaca