BENİM EŞİM HAKİM DİYORMUŞ!
Kırıkkale’de artık çekilmez hale gelen Trafik Polislerinin davranışları ve uygulamaları dün kameralara yansımış, gazetemiz tarafından gündeme getirilmişti. Haberimiz Kırıkkale’de yankı uyandırırken, ulusal basında da yer aldı. Türkiye’nin en çok takip edilen yayın organlarından Halk Tv, Manşet Gazetesini kaynak göstererek olayı haberleştirdi. Polis Memurunun ailesiyle birlikte olan bir gence orantısız ve kurallara uymaksızın gaz maskesiyle saldırması büyük tepkiye neden oldu. Aynı Polis memurunun Kırıkkale’de onlarca kişiye zulmettiği ve hatta eşinin hâkim olduğunu sık sık dile getirerek “Benden şikayetçi olsanız ne olur, benim eşim hâkim” diyerek vatandaşı tehdit ettiği iddia edilen birçok yorum yapıldı.

Kırıkkale’nin sevilen ismi Murat Olpak hayatını kaybetti Kırıkkale’nin sevilen ismi Murat Olpak hayatını kaybetti

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SESSİZ
Dün sosyal medyada hızla yayılan, yerel ve ulusal medyanın manşetlerine taşıdığı olaya vatandaşlar büyük tepki gösterirken Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünün sessizliği dikkat çekti. Şu ana kadar Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünden olay ve polis hakkında hiçbir açıklama yapılmazken, polisin bu cüreti nereden aldığı belli oldu. Vatandaşa keyfi cezalar yazan, biber gazıyla şımarık ve saldırgan tavırlar sergileyen Polis Memuru hakkında soruşturma açılıp açılmadığı henüz bilinmezken, Emniyet Müdürlüğünün bu polis memurunu koruyup korumadığı merak konusu oldu. Eşinin hakim olduğunu söyleyerek vatandaşlara baskı yapan polisin yaptıklarının yanına kar kalmamasını isteyen vatandaşlar, Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma açılmasını bekliyorlar.

MAHKEMELERDE DELİL KARARTIYORLAR
Kırıkkale’de son iki yıldır süre gelen Trafik Polislerinin keyfi uygulamaları bir bir açığa çıkmaya devam ediyor. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurlarının boş bir arazide araç içerisinde oturan bir vatandaşın ehliyetine trafikteymiş gibi el koyduğu, şikayetçi olan vatandaşa karşılık polis memurlarının karakol ifadesinde “Yaka kamerasında kayıt var” dediği ancak Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen cezaya itiraz duruşmasında “Yaka kamerasının açık olmadığını” beyan ettikleri ortaya çıktı. Karakolda kamera var diye itirafta bulunan polis memurlarının mahkemede yaka kamerasının kaydı yok demesi delil karartma olarak yorumlanırken, vatandaşın cezaya itiraz başvurusunun reddedildiği ve hakkında ceza davası açıldığı ortaya çıktı.
 

Muhabir: Çağlar Atmaca