3 GÜN SÜRECEK

Yıllardır süre gelen ve gelenekselleşen Kalecik Karası Üzüm Festivalinin bu yıl on dördüncüsü düzenlenecek. Geleneksel 14. Kalecik Karası Üzüm Festivaline ulusal çapta yıldız yağacak. 3 gün sürecek olan festivalin her günü dolu dolu geçecek ve konserde yer alan sanatçılar Kalecik halkına unutulmaz geceler yaşatacak. 13 Eylül’de başlayacak olan festivalin ilk gününde Mustafa Taş ve Hamza Gündoğmuş sahne alacak. 14 Eylül’de festivalin ikinci gününde ise Ebru Yaşar şarkılarıyla festivale renk katacak. Festivalin son günü olan 15 Eylül’de ise gençlerin sevgilisi Melek Mosso ve İbocan sahne alarak festivali bitirecekler.

YERLİ YABANCI TURİST AKINI OLACAK

Bu yıl 14. Düzenlenecek olan festival her yıl üzerine koyarak daha büyük organizasyonlara dönüşüyor ve Kırıkkale’nin yanı dibinde olan Kalecik’in tanıtımına büyük katkı sunuyor. Ünü dünyayı geçen ve özellikle Fransız Şaraplarının hammaddesi olan Kalecik Karası Üzümlerinin tanıtımına katkı yapılırken, tarihi yapısıyla ön plana çıkan Kalecik’e festival günlerinde on binlerce turist akını oluyor. Özellikle Ankara, Kırıkkale ve Çankırı’dan binlerce vatandaşın katıldığı festivallere yurdun dört bir yanından vatandaş katılırken, yabancı turistlerinde ilgisini çekiyor. Kalecik Karası Üzümleri ve şarabı dünya çapında büyük bir ün kazanırken, Kalecik İlçesi yurt içi ve yurt dışı satışlardan milyonlarca lira para kazanıyor.

BİR ZAMANLAR HASANDEDE VARDI

Ehliyet affı kimleri kapsayacak? Ehliyet affı ile ilgili detaylar! Ehliyet affı kimleri kapsayacak? Ehliyet affı ile ilgili detaylar!

Kırıkkale’de de Hasandede Üzümleri ve Şarabı ülke çapında ün yapmış yurdun dört bir yanına satışları gerçekleşmişti. Ayrıca yapılan festival günlerine Şevval Sam gibi ünlü sanatçılar katılmış Hasandede’nin tanıtımı ciddi boyutlara ulaşmıştı. Kalecik ile aynı seviyede giden tanıtım maalesef Hasandede Belediyesinin kapatılması ile durmuş ve yok olmuştu. Kalecik aynı tanıtımla özellikle Fransa’da olmak üzere Avrupa’da ün sahibi olurken, Hasandede ise tanınırlığını yitirdi ve sahip olduğu şarap fabrikası da kapatıldı. Hasandede’de üzüm bağları bir bir yok olurken, Kalecik üzüm üretiminde modern çağa ayak uydurdu ve yaptığı tanıtım organizasyonlarıyla Kalecik ekonomisine her yıl milyonlarca lira para sokmayı başardı. 14. Kalecik Karası Üzüm Festivaline on binlerce vatandaşın katılması bekleniyor.

Editör: Çağlar Atmaca