Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Veyis Yurtkulu, Bahşılı İlçesi Karaahmetli Köyü ile Yahşihan İlçesi Keçili Köyünde üreticiler ile bir araya geldiler. Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş’in yaptığı konuşma ile başlayan toplantılarda Yurtkulu, hayata geçen yeni model ve yeni desteklemeler hakkında bilgiler verdi.

Daire Başkanı Yurtkulu, Kırıkkale’de Üreticilerle Buluştu (1)

Konuşmasında, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın açıkladığı yeni tarımsal üretim planlaması modeli ve yeni destekleme miktarları, Türkiye tarımında önemli bir değişimi işaret ettiğinden bahseden Yurtkulu, yeni modelle tarımsal üretimin daha stratejik bir şekilde planlanacağını ve verimliliğin artırılacağını söyledi. Bu modelin amacının su kaynaklarına dayalı üretim planlamasıyla en uygun bölgelerde stratejik ürünlerin yetiştirilmesini sağlamak olduğunu belirten Yurtkulu, strateji, özellikle gıda arz güvenliği ve çiftçilerin pazarlama sorunlarının önüne geçmeyi hedeflediğini söyledi.

Daire Başkanı Yurtkulu, Kırıkkale’de Üreticilerle Buluştu (3)

Yurtkulu, tarımsal desteklerin sadeleştirildiğini ve stratejik ürünlere özel desteklerin verileceğini vurguladı. Yurtkulu, “İlk defa tarımsal destekler üç yıllık dönemler halinde açıklandı ve çiftçiler hangi ürüne ne kadar destek alacağını önceden bilecek. Ayrıca, kamu kuruluşları tarafından geliştirilen milli tohumları kullanan çiftçilere ek destek sağlanacağını, bu uygulamalarla birlikte, üretimde plansızlığın neden olduğu sorunlar minimize edilecek ve su kıtlığı olan bölgelerde ayrı bir destek verilecek ve münavebeye dayalı tarıma geçilecek” dedi.

Sürücüler dikkat! Kırıkkale’de puslu hava hakim olacak! Sürücüler dikkat! Kırıkkale’de puslu hava hakim olacak!

Daire Başkanı Yurtkulu, Kırıkkale’de Üreticilerle Buluştu (2)

Soru cevap ile devam eden toplantıda, üreticilerin sorunları not alınarak talepleri değerlendirildi. Yurtkulu’na Tarım ve Orman il Müdürü Fatih Ateş, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve teknik personeller eşlik etti.

Haber: Tuğçe Savaş

Muhabir: TUĞÇE SAVAŞ