Kırıkkale’de ‘İyi ki Varsın Futbol’ projesinin imzaları atıldı Kırıkkale’de ‘İyi ki Varsın Futbol’ projesinin imzaları atıldı


ÇEVRE İLLERDEN ZİYARETÇİ ÇEKİYOR

Kırıkkale Belediyesi ve ASELSAN işbirliği ile hayata geçirilen ve bir süre önce yapımı tamamlanarak faaliyete geçen Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi, kent geneli ve civar illerden birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Bilim Merkezi bu kapsamda, Samsun’dan gelen öğrenci kafilesini ağırladı. ‘Anadolu’yu Tanıyorum’ programı kapsamında Kırıkkale’ye gelen Samsunlu öğrenci kafilesi, Bilim Merkezi ziyaretlerine ‘Bilimin Işığı Sergisi’ni gezerek başladı. Daha sonra Bilim Merkezi’nde yer alan atölyeleri gezen öğrenci kafilesi, atölyelerde çeşitli deneyler gerçekleştirdi. Öğrenci kafilesi son olarak Gökyüzü Evi’ni gezdi.

“ÇEVRE İLLERİN DE DİKKATİNİ ÇEKİYOR”

Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi’ne çevre illerden öğrencilerin gelmesini memnuniyetle karşıladıklarını ve Bilim Merkezi’nin çevre illerin de dikkatini çektiğini söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “ASELSAN işbirliği ile belediye olarak bu çaplı bir eseri öğrencilerimize ve bilim meraklılarına kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kırıkkaleli öğrencilerimizin büyük ilgisini çeken Bilim Merkezi’mizde artık çevre illerden gelen gençleri de ağırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİLİMİN DE ÜSSÜ YAPMAK İSTİYORUZ”

Kırıkkale’yi bilimin üssü yapmak istediklerinin altını çizen Başkan Saygılı, “Kırıkkale’mizi savunma sanayiinin üssü olduğu gibi bilimin de üssü yapmak istiyoruz. Açıldığı günden bu güne yüzlerce öğrenciyi ağırladığımız bilim merkezi ile ülkemizin bilim şehirlerinden biri konumuna geldi. Bunun mutluğunu yaşıyoruz. Samsun’dan gelen gençler de Bilim Merkezi’mizi ilgi ile gezdiler” dedi.

Haber: Cengiz Selci

Editör: Manşet Gazetesi