Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, daha önce yaptığı konuşmasında, 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren düzenlemeyle çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personeli ile hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden düzenlendiğini belirtti. Bakan Işıkhan, birinci dereceye yükselen devlet memurları için de 3600 ek gösterge düzenlemesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti.

CHP’de Kırıkkale’ye güven duyuluyor CHP’de Kırıkkale’ye güven duyuluyor

3600 Ek Gösterge Torba Yasada Yer Alacak mı?

Yeni torba yasa teklifinin hazırlık aşamasında olduğu ve yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulmasının beklendiği bildirildi. Bu torba yasa ile birlikte 3600 ek gösterge, 90 bin taşeron işçiye kadro, ev hanımlarına emeklilik ve ekonomik olarak atılacak birçok önemli adımın görüşülmesi bekleniyor.

3600 Ek Gösterge Nedir?

3600 ek gösterge düzenlemesi, memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiriyor. Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanını kapsayan bu düzenleme, memurların unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre maaş hesaplamalarında önemli bir rol oynuyor.

3600 Ek Gösterge Kimleri Kapsayacak?

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 2 yıl ve üzeri üniversite mezunu olanların 3600 ek göstergeden faydalanabileceğini belirtildi. "2 yıl üniversite mezunu olanlar 10. derece 2 dereceden başlamakta ve birinci dereceye kadar yükselebilmektedir. 4 yıllık üniversite mezunu olanlar ise daha avantajlı durumda çünkü 9. derece 1. kademede başlamaktadır"

Haber: Burak Çalışkan

Muhabir: burak çalışkan