AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Engin Pehlivanlı, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve ilçe belediye başkanları ile bir araya gelerek sohbet etti. Daha sonra partililerle buluşan Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, “AK Partili olmak, AK Parti çatısı altında olmak siyaset yapmak yüzyılımıza, coğrafyamıza damgasını vuran ve hizmet yapan bir siyasi hareketin mensubu olmak, dünyanın kabul ettiği ve taktir ile karşıladığı bir liderin yönettiği siyasi hareketin mensubu olmak herhalde dünyada çok az faniye nasip olacaktır diye düşünüyorum” dedi

Kendilerinin 2024 mahalli idareler seçimleri çalışmalarına 4,5 yıl önce 2019 mahalli idareler seçimlerinin ertesi günü 1 Nisan 2019 yılında başladıklarını söyleyen Yılmaz, “Biz böylesi siyasi geleneğin mensuplarıyız. Bizim diğer siyasi partilerden farkımız, siyaseti insanımıza hizmet etmek ve insanımıza hizmet etmenin aracı olarak siyaseti yapıyoruz. Hizmeti mutlaka ve mutlaka siyasal iletişimin vazgeçilmez bir parçası olarak görüyor ve hizmeti insanımızın talebi olarak alıyoruz. Bu hizmeti yaptığımız taktirde insanımıza faydalı olacağımızı ve siyasal iletişim kurmakta ancak o zaman başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Ancak o zaman Allah’ın rızasını alabileceğimizi ve onu da bunun duasını takip edeceğine inanıyoruz” dedi.

Kendisinin siyasi muhaliflerini yıllardır takip ettiğini söyleyen Yılmaz, onların bir siyasi şemsiye altında olmalarının bir takım kariyer, makam ve rütbe gibi kavramları elde etmek için siyaset yaptıklarını belirtti. Yılmaz, “Gerek 14 mayıs gerekte 28 mayıs sürecince muhalefetin içerisinde bulunduğu türbülans ve itiş kakış en güzel göstergeleriyle dolu değil mi? Kimi ne olmak istediğini söylüyor, kimi o olmadığı için küsüyor, kimi değişim lazım diyor, genel başkanını değiştirmek istiyor. Bu belediye başkanının söyleyebileceği laf mı? Olmaz böyle siyaset değişim lazım diyor, ondan 3 ay öncede genel başkanını Cumhurbaşkanlığına yakıştırıyor. Ardından ona parti başkanlığını çok görüyor. Böylesine makamları bir birine mukayese eden, tartışan, makamlara sahibi olmak için verilmiş bir mücadele olduğunu gösteren bundan daha iyi bir gösteri, ipucu olmaz diye düşünüyorum” dedi.

Yılmaz, “AK Partinin 2,5 milyon büyük bir yönetim ordusu var, buda çok büyük bir hareket olduğumuzu gösteriyor. Türkiye’de 1390 belediye var. 810 tanesi AK Parti’nin, 231 Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhur İttifakı ortağımızın topladığımızda 1041 tanesini Cumhur İttifakının belediyelerinden oluşuyor. 1390 belediyenin büyük çoğunluğunu 3’te 2’sinden fazlasını yöneten bir siyasi hareketiz. Şuanda AK Partili belediyelerde çalışan memur ve yönetim kadrolarında 12 bin insan çalışıyor. 250 bin de bu belediyelerimizde çalışan belediye personelimiz var. 250 bin çalışanı olan bir belediyeler ordusuna sahibiz Allah’ın izniyle. Çok büyük bir güç olarak 2024 seçimlerine gidiyoruz. Biz 2024 seçimlerine çoktan hazırlandık” dedi.

MHP’li Öztürk, Kırıkkaleli vatandaşların Mevlid Kandili’ni kutladı MHP’li Öztürk, Kırıkkaleli vatandaşların Mevlid Kandili’ni kutladı

Haber: Burak Can

Editör: Manşet Gazetesi