MÜDAHALELERİN NASIL YAĞILACAĞI GÖSTERİLDİ

Kırıkkale’de gıda denetimleri arttı Kırıkkale’de gıda denetimleri arttı

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi, toplumda bilinci oluşturmak, ölüm ve yaralanmaları azalmak adına, Kırıkkaleli vatandaşlara ilk yardım eğitimi verdi. Eğitimde vatandaşlara, kalp masajı, heimlich manevrası ve suni teneffüs gibi müdahalelerin nasıl yapılacağı gösterildi. Hüseyin Kahya Parkı altında yapılan eğitime vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“ÜZÜNTÜLÜ SONUÇLAR MEYDANA GELMESİN”

Düzenlenen ilk yardım eğitimi hakkında açıklama yapan Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler, “Her yıl ülkemizde birçok insan ilk yardım alamadığı için veya yanlış ilk yardım müdahalesi yüzünden yaşamını yitirmektedir. Kazalarda meydana gelen yaralanmalarda yapılacak ilk yardım insanlar için hayati önem taşımaktadır. Bizler de bu üzüntülü sonuçların meydana gelmemesi için Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi olarak vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Bugün Hüseyin Kahya Parkı altında Kırıkkaleli kardeşlerimize kısa bir ilk yardım eğitimi verdik. Vatandaşların sorularını cevaplandırdık.” dedi.

İLK YARDIM TEKNİKLERİ ANLATILDI

“Verdiğimiz ilk yardım eğitimimize vatandaşlarımızın ilgisi yoğun oldu. Eğitimde ilk müdahaleye nasıl başlanır, kalp masajı, suni teneffüs, heimlich manevrası, boğaza bir şey kaçtığı zaman ne yapılabilir, dil nefes borusuna kaçtığı zaman ne yapılabilir, herhangi bir yaralanma da ne yapılabilir, kanama da ne yapılabilir, yanma durumunda neler yapılabilir, yanma dereceleri nasıl tespit edilir gibi konular uygulamalı olarak teferruatlı anlatıldı.” ifadelerini kullandı.

Haber: Burak Çalışkan

Editör: Manşet Gazetesi