Sosyal konsey 19 bin kişiye ulaştı

Kırıkkale Belediyesi yerel hizmetlere devam ederken kuruma bağlı çalışan Kırıkkale Belediyesi Sosyal Konseyi aracılığıyla görünmeyen belediyecilik hizmeti veriyor. Belediye kaynaklarından para harcamadan yardıma muhtaç insanların yardımına koşan Sosyal Konsey son bir yılda toplam 19 bin 266 kişiye yarım ulaştırdı.

 

BİR YILDA 19 BİN KİŞİYE YARDIM ULAŞTI

Yerel hizmetlere aralıksız devam eden Kırıkkale Belediyesi diğer taraftan Sosyal Konseyi aracılığı ile neredeyse görünmeyen belediyecilik hizmeti veriyor. Kurulduğu günden bu yana büyük bir titizlik ve sessizlik içerisinde çalışmalarını yürüten Kırıkkale Belediyesi Sosyal Konseyi bir yılda yardıma muhtaç toplam 19 bin 266 kişiye ulaştı. Belediye kaynaklarından para harcamadan tamamen yapılan bağışlarla gerçekleştirilen faaliyetlerle muhtaç ailelere günlük ekmek, sıcak yemek, erzak, erzak çeki, kısmi nakit yardım, kurban bayramında canlı kurban ve kurban payı, giyim, ev tadilatı ve malzeme, ev eşyası, okul forması, kırtasiye ve engelli vatandaşlara akülü araç yardımı yapıldı.

BOZDAK ekibi, 100 km yürüdü BOZDAK ekibi, 100 km yürüdü

 

BAŞKAN TİTİZLİKLE TAKİP EDİYOR

Gönüllü vatandaşların Kırıkkale Belediyesi Sosyal Konseyine yaptığı bağışlarla yapılan yardımlar sayesinde hem vatandaşların bağışları yardıma muhtaç insanlara ulaştırılıyor hem de yardıma muhtaç insanların ihtiyaçları gideriliyor. Bir yılda yaklaşık 11 bin aileye farklı ihtiyaçlarla temas eden Sosyal Konsey yetkilileri ailelerin giyim, gıda, ev tadilatı, ev eşyası gibi birçok konuda ihtiyaçlarını giderdi. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın Sosyal Konsey çalışmalarını titizlikle incelediğini ve takip ettiğini ifade eden Sosyal Konsey yetkilileri yardımlar öncesinde ailelerin sosyal konseye formlu müracaat etmeleri gerektiğini dile getirdi. Formlu müracaat sonrasında yapılan detaylı incelemelerin ardından yardımların yapıldığının altını çizen yetkililer yardımların gerçekten yarımda muhtaç insanlara ulaştırılması için büyük çaba harcadıklarını belirtti.

 

ÖNCE MÜRACAAT SONRA İNCELEME

Kırıkkale Belediyesi Sosyal Konseyi tarafından büyük bir özenle yürütülen çalışmalar neticesinde Kırıkkale´de aç ve açıkta kimsenin kalmadığını söyleyen Sosyal Konsey yetkilileri “Vatandaşlarımızın yaptıkları bağışları yarıma muhtaç insanlara ulaştırdığımız için yardımların gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerekiyor. Bu sebeple incelemeler yapıyoruz. Sonuçta Sosyal Konseye yapılan bağışlar vatandaşlarımızın hayır ve sadakaları. Çalışmalarımız kapsamında son bir yılda yaklaşık 11 bin kişiye erzak yardımı, 50 aileye kısmi nakit yardımı, 50 aileye erzak çeki desteği, Ramazan ve Kurban bayramlarında yaklaşık 5 bin kişiye, giyim ve gıda desteği, canlı kurban, kurban payı yardımı, yaklaşık 30 aileye ev tadilatı ve malzeme yardımı, yaklaşık 30 aileye ev eşyası yardımı, 50 aileye okul forması ve kırtasiye desteğinde bulunduk. 6 engelli vatandaşımıza akülü araç teslimi yaptık. Yapılan bütün bu yardımların tamamını vatandaşlarımızın yaptıkları bağışlarla gerçekleştirdik” dedi.

 

TAMAMEN GÖNÜLLÜ BAĞIŞLARLA YAPILIYOR

İhtiyaç sahibi ailelere günlük yaklaşık 3 bin 500 ekmek ve yaklaşık 60 aileye yaklaşık 200 kişilik sıcak yemek dağımı yapıldığını dile getiren Sosyal Konsey yetkilileri çalışmalarındaki titizliğin altını çizerek “Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile yaptıkları bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı, konseyimizin çalışmalarını yakından takip ediyor. Yerine ulaştırılan yardımları sürekli Belediye Başkanımıza rapor ediyoruz. Belediyemiz asli görevi olan yerel hizmetlerin yanı sıra Sosyal Konseyi aracılığı ile hem sosyal bir hizmet vermiş oluyor hem de asli görevlerinin yanı sıra görünmeyen bir belediyecilik hizmeti veriyor. Sosyal Konsey Kırıkkale´nin yarıma muhtaç insanlarına açılan bir kapısı. Titizlikle yürüttüğümüz çalışmalar bizleri mutlu ediyor. Vatandaşlarımız ve esnaflarımız konseyimize ne kadar bağış yaparsa bizlerde ihtiyaç sahiplerini o kadar geniş imkanlarla ulaşmış oluyoruz” dedi.

 

15 BİN AİLEYE ERZAK KOLİSİ DESTEĞİ

Pandemi sürecinde 15 bin aileye erzak kolisi yardımı ve günlük bin 800 ekmek ve 150 aileye da sıcak yemek yardımı yaptıklarını ifade eden Başkan Mehmet Saygılı, “Sosyal konsey ve vefa destek ekibimizle birlikte bu zorlu süreçte vatandaşlarımızın evde kalmaları için yoğun  çaba harcadık. Bu süreçte ailesini ve sevdiklerini arkalarında bırakarak canla başla çalışan Kırıkkale Belediyesi Personelleri de çok büyük teşekkürü hak etti. Vefa Destek gurubumuz ve Sosyal Konsey ekiplerimiz yoğun bir çabayla gerek 65 yaş üstü vatandaşlarımıza gerekse ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gereken bütün hizmeti vermeye devam edecektir. Bizler vatandaşlarımızın hizmet beklentisini karşılamak için bu makamlardayız ve bunu elimizden geldiği güzümüz yettiği kadar gerçekleştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.