BETONUN LİMİTLERİNİ KEŞFETMEK

Türkiye’nin milli gururları müsabakalarda bin 515 madalya elde etti Türkiye’nin milli gururları müsabakalarda bin 515 madalya elde etti

“Betonun Limitlerini Keşfetmek” sloganıyla düzenlenen Beton Kano Yarışması´nda Kırıkkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 4. Sınıf öğrencileri kendi tasarladıkları Beton Kano ile İTÜ Göleti´nde yarıştı. Danışmanlığını İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Orhan Doğan´ın yaptığı projede; İnşaat Mühendisliği 4. Sınıf öğrencileri, Ar-Ge ve yoğun çalışmalar sonucu projeyi başarılı bir şekilde hayata geçirdiklerini belirtti.

 

BU BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR

İnşaat Mühendisliği 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan takım üyeleri; Yüksel Güzel, Orhan Ertuğral, A. Menaf Erdoğan, Kadir Can Bekaroğlu ve Hale Nurefşan Doğan adına konuşan Takım Kaptanı Mehmet Ergir Beton Kano Projesi hakkında bilgiler ver. Ergir, “Betonun dayanım ve işlenebilirdik özelliğini, betonun limitlerini keşfettik. Bunun yanı sıra inovatif fikirler ortaya çıkarıp betonu yüzdürebileceğimizi kanıtladık. Bu bizim için büyük bir gurur oldu ayrıca elde edebileceğimiz iyi bir mühendislik tecrübesi edindik”

 

BÜYÜK BAŞARI

Sportif yarışma dalında 3. olarak büyük bir başarı gösteren öğrenciler, genel değerlendirmede 4´ncü oldular.  Projede kullandıkları Beton Kano´yu Üniversite Gölet Alanı´nda yüzdürerek, kampüs alanında büyük ilgi çektiler.