Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü rıza aydın, Kırıkkale’de ki ulusal ve yerel basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Öğretmenevinde düzenlenen programda göreve başladığı 55 günlün süreyi değerlendiren Müdür Aydın, kentteki eğitim öğretim kapsamında yapılacak ve yapılan çalışmalar hakkında da ilgiler verdi. Toplantıda açıklamada ulunan Müdür Aydın, “Okullarımızın, öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın Başarılarım gerek genelde gerekse duyurulmasında siz değerli basın mensuplarının çok önemli katkısı olduğunu bir kez daha burada halkımız çizmek istiyorum. Bildiğiniz üzere ben buradaki 2023 tarihinde Bakanımız Yusuf Tekin tarafından Milli Eğitim Müdürü olarak şehrimizde görevlendirdim. Artık Kırıkkale bizim şehrimiz oldu. O günden itibaren Milli Eğitim Müdürlüğümüze, çalışma arkadaşlarımız, lider yardımcılarımız Öğretmen arkadaşlarla ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün diğer çalışan personeliyle yoğun bir çalışma temposu içine girdik” dedi.

Amaçlarının tüm kademelerde, eğitim gören ve kendilerine emanet edilen çocuklara hak ettikleri bir eğitim öğretim ortamı sunmak olduğunu söyleyen Müdür Aydın, “Onları donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlama gayret içindeyiz. Başladığımız günden itibaren öğretmenler odası buluşmaları yaptık. Bakanımızın Milli Eğitim Bakanı olarak göreve başladıktan sonra özen gösterdi ve öğretmenlerimizi belirten öğretmenler odası konuşmalarını biz de Kırıkkale ilinde ve ilçelerimizde sürdürüldük. Bu şekilde öğretmenlere ulaşıyoruz. Biz Kırıkkale eğitim öğretiminde başarılı bir il olduğunu biliyoruz. Hatta Kırıkkale'de eğitim öğretimi başarısını arttırmak bir basamak daha bize emanet edilen bu görevi teslim ettiğimizdeki farkı sizlerle göreceğini düşünüyorum Şimdi kısaca biraz da şehrimizdeki eğitim öğretim durumundan bahsediyorum. Biz geldiğimizin ertesi günü Bakanımız Yusuf Tekin'in, eski Başbakanımız Binali Yıldırım’ı misafir ettik. Okullarımız, öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin katkılarıyla yaptığımız her işten alnımızın akıyla çıktığımız bugünden de ben başta öğretmenlerimiz ve okul müdürlerimiz olmak üzere tüm milli eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Müdür Aydın, “243 tane okulumuz var. Bu okullarımızda 4 bin 143 öğretmen ve 52 bin 690 öğrenci var. Yani biz gerçekten geniş bir aileyiz. 52 bin öğrencinin anne ve babalarını düşündüğümüzde şehirde yaklaşık 150 bin kişilik bir kitleye hitap ediyoruz. Bu şehri iki ay içerisinde tanıdık mı? Şüphesiz ki tanıdık. Ankara'ya en yakın şehir ve gelişimine açık. Eğitim öğretimde Türkiye ortalamasının üzerinde hedefleri olan ve bu hedefleri tutturan, daha yüksek hedeflere de inanacak güzel bir şehir burası. Tahmin ediyorum bir geçtiğimiz dönemdeki 55 gün içerisinde yüze yakın eğitim kurumunu ziyaret ettik. Sadece okullarımızla ziyaret ettik. İşte engelliler haftası öncesinde özel eğitim uygulama okullarının tamamını ziyaret ettik. Böylelikle eğitim çalışmaları çalışanlarına, öğretmenlere ve okul müdürlerine vermiş olduğumuz değeri de onların da görmesini istedik” diye konuştu.

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı

Aydın, “Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan arkadaşlarımızla zaman zaman tanışma toplantıları yapıyoruz. Onlara şunu söylüyorum; Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapısından giren herkes,öğretmen, öğrenci ya da öğrenci veli ya da eğitim öğretimle ilgili kafasında bir soru ya da sorun olan herkes ayrılırken güler yüzlü ayrılacak. Herkes güler yüzü karşılayacağız güler yüzle yolcu edeceğiz. Bizim amacımız bu. Aynı şekilde okullarımızda da bütün hedefimiz bu. Okulları ziyarete giden herkes okullardan güler yüzlü bizim amacımız, öğretmenler okullarına sabah, enerjik, mutlu olarak, gitsinler, akşam yorgun ama huzurlu olarak evlerine dönsünler. Şöyle de bir eğitim felsefesi oluşturduk. Mutlu öğretmen, başarılı öğrenci, huzurlu. Bunu kendimiz slogan olarak değerlendiriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki resmi özel bütün kurumların kapıları sonuna kadar siz değerli basın mensuplarına açıktır. Çocuklarımızın geleceği ve Kırıkkale'nin geleceği için tüm paydaşlarımız omuz omuza çalışma azmindeyiz” dedi.

Haber: Burak Can

Editör: Manşet Gazetesi