Anadolu’nun çok renkli inanç mozaiğinin önemli bir parçası olan Hasandede 16. yüzyılda yaşamış olup Hoca Ahmet Yesevi ekolünün önemli bir şahsiyetidir. Türbenin yanında Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılan cami bulunmaktadır.

RAMAZAN BAYRAMINDA YENİLEBİLECEK HAFİF TATLILAR RAMAZAN BAYRAMINDA YENİLEBİLECEK HAFİF TATLILAR

Horasan’dan Anadolu’ya gelen Hasandede, Osmanlı ordusu ile çeşitli savaşlara katılmıştır. Anadolu’da çıkan anlaşmazlık ve isyanlarda ara buluculuk yapmıştır. Padişah fermanı ile şu anda türbesinin bulunduğu bölgede kendisine arazi verilmiştir.

Hz. Muhammed’in soyundan geldiği bilinen Hasandede çok önemli bir İslam Hukukçusu olarak görülmektedir. Aynı zamanda Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş-ı Veli ve Yunus Emre felsefesinden izler taşıyan şiirleri de mevcuttur. Bilge kişiliği ve şiirleriyle halkı aydınlatmıştır.

Türbe, dini hassasiyeti bulunan birçok kesim tarafından çok önemli bir konumda bulunmaktadır. Yılın her döneminde ve özellikle Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri’nin yapılmakta olduğu ağustos ayında birçok ziyaretçinin uğrak noktası konumunda bulunmaktadır.

Mekke’den getirilmiş ve cami duvarının içerisine konumlandırılmış olan “Mekke Taşı” da bu lokasyona ayrı bir önem kazandırmaktadır.

Ankara - Kırşehir - Kayseri - Kırıkkale yol güzergahlarına çok yakında bulunması sebebiyle kolayca ziyaret edilebilir bir noktadadır.

Camii

Türbe