Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansınca yürütülmekte olan Erasmus+ Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Kısa Süreli Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında hazırlayıp başvurmuş olduğu “Avrupa’da Robotik Kodlama & Güneş Enerjisi Stajı” isimli projesi 2023 teklif çağrısı döneminde sunulan 875 proje başvurusu arasından kabul edilerek desteklenmeye uygun bulunmuştur.

Avrupa Birliği Erasmus+ projeleri konusunda geçmiş yıllardaki başarılarına bir yenisini daha ekleyen Kırıkkale Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2010, 2015, 2019 ve 2020 yılı içerisinde hareketliliklerini gerçekleştirdiği projelerle bugüne kadar toplam 70 öğrenci ve 14 personele yurtdışı deneyimi kazandırmıştır. Okulun proje ekibince hazırlanan ve Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğrencilerinin katılacağı “Avrupa’da Robotik Kodlama & Güneş Enerjisi Stajı” isimli proje hareketlilik faaliyeti Romanya’nın Bükreş şehrinde gerçekleştirilecek.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun… 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun…

2023 yılında kabul edilen projede toplam 16 öğrenci ve 4 refakatçi öğretmen Romanya’ya giderek Robotik kodlama ve Güneş enerjisi sistemleri ile ilgili mesleki alanlarda faaliyette bulunacaklardır. Projeden sorumlu olan Elektrik Elektronik Teknolojisi Alan öğretmeni Orhan Özkan gerçekleştirilecek bu projeler ile öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek kabul edilen projeler sayesinde okulun vizyonuna ve kentteki mesleki eğitime çok önemli kazanımlar sağlanacağını ifade etti.

Ayrıca proje ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Hilmi Akgün “Kurumumuzun çalışmaları ve projelerdeki başarısı ortadadır. Başarılı bir şekilde sonuçlandırdığımız bir Avrupa projesinin ardından bu yılda projemizin kabul edilmiş olması bizleri çok gururlandırdı. Çalışmalarımıza hiç ara vermeden ilk günkü heyecanla ve aynı hızla devam ediyoruz. Kabul edilen projedeki başarılarından dolayı okulumuz proje ekibine, tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Şimdiden projeye katılacak olan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi. Proje çalışmalarına Ulusal Ajans ile yapılacak sözleşmelerin ardından başlanılacağı belirtildi.

Haber Merkezi