KIRIKKALE’NİN TANITIMINA KATKI SUNUYOR

12 Ülkeden 100’ün üzerinden bisikletçinin yarıştığı Road Race Kırıkkale 2.2 UCI yarışmaları dünyanın gözünü Kırıkkale’ye çevirdi. Kırıkkale’de yapılan uluslararası yarışlar nedeniyle yalnızca sporcular değil yarışmayı takip eden birçok kişide Kırıkkale’ye geldi. Kırıkkale’nin tarihi ve kültürel yerlerinin tanıtımı açısından mükemmel bir fırsat olan yarışlar, Kırıkkale’nin tanıtımına katkı sunuyor. Anadolu Medyasının temsilcileri Kırıkkale’de yarışmaları an be an takip ederken, uluslararası gazetecilerde yarışmalar için Kırıkkale’ye geliyor.

İGF KIRIKKALE’DE KONAKLIYOR

Road Race Kırıkkale 2.2 UCI yarışmalarını takip etmek için Kırıkkale’ye gelen İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Kırıkkale’de konaklıyor. Yarışmaları takip etmek için Kırıkkale’ye gelen Gazeteciler, yarışmayı takip etmekle kalmıyor, Kırıkkale’nin tarihi ve kültürel bölgelerini de ziyaret ediyor. İGF temsilcisi gazeteciler, Öğretmenevinde buluşurken Kültür Gecesine konuk oldular. Kırıkkale’nin bozlak kültürünü ve Abdal geleneğini sürdüren sanatçıların katıldığı gecede yöresel türküler söylenirken, Kırıkkale Halayı çekildi. Yapılan Kültür Gecesinde doyasıya eğlenen İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu üyesi gazeteciler, geceyi Kırıkkale’de geçirdiler.

9 BÖLGEDEN GELDİLER

Kırıkkale’de Road Race Yarışmasını takip etmek üzere İGF üyesi 9 kentten gazeteciler geldiler. İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan, Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti M. Emin Turpçu, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alparslan Düzgün, Gazeteci Yaşar Karataş, Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilal Bölükbaşı ve Konya Gazeteciler Cemiyetinden Lokman Koyuncu yarışmaları takip etmek üzere Kırıkkale’ye gelen gazeteciler arasında yer aldı.

KIRIKKALE TANITIMINA BÜYÜK KATKI

Yarışmaları takip etmek üzere Kırıkkale’ye gelen gazeteciler, yarışmaların yanı sıra Kırıkkale’nin tanıtımına da katkı sunuyorlar. Silah Müzesi, Çeşnigir Kanyonu, Millet Bahçesi, Hasandede Türbesi, Haydar Sultan Türbesi ve Mescid-i Rağbet Camii ve Külliyesini ziyaret edecek olan gazeteciler, gördükleri yerleri haberleştirerek, Kırıkkale’nin tanıtımına katkı sunacaklar. Öğretmenevinde yapılan Kültür Gecesi programı birçok şehrin yerel gazetelerine konu olurken, gazeteciler duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

SELCİ, AKYÖN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Selci, Raod Race yarışmalarının Kırıkkale tanıtımına verdiği katkıya değinerek “Road Race Kırıkkale 2.2 UCI Yarışmaları Kırıkkale’nin tanıtımı açısından tarihi bir önem taşıyor. İlk defa bu büyüklükte Uluslararası bir organizasyon düzenleniyor. Üstelik yarışma konsepti gereği tek bir noktada durulmuyor. Millet Bahçesinden yola çıkan yarışmacılar Karaahmetli Tabiat Parkı, Çeşnigir Kanyonu ve Köprüsü, Haydar Sultan Türbesi, Hasandede Türbesi gibi kültürel bölgelerimizden geçiyorlar. Yarışmayı takip eden gazeteciler bu bölgelerden aldıkları görüntüleri kullanıyorlar. Kırıkkale’nin en büyük eksiklerinin başında tanıtım gelirken, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak büyük bir fırsat. Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu sağ olsun çok ilgileniyor ve yarışmaya önem veriyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca yarışmaların Kırıkkale’de yapılmasına vesile olan Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön’e çok teşekkür ediyoruz. Kırıkale’ye verdiği bu hizmet hiçbir zaman unutulmayacak.” İfadelerini kullandı.

Adnan Duman, Kırıkkalegücü Başkan Adayı mı olacak? Adnan Duman, Kırıkkalegücü Başkan Adayı mı olacak?

Haber: Çağlar Atmaca