DEMOKRASİNİN GEREĞİ

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir adayın %50+1 şartını yerine getiremediği için ikinci tura kalmıştı. 28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur seçimleri için en ağır yüklerden birisi de muhtarlara kaldı. Kısa süre olmasına rağmen muhtarlar seçmen kartlarını, mahallelilerine ulaştırmaya çalışıyorlar. Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Ağa Pehlivanlı, seçmenlerinin demokratik görevlerini yerine getirmesi için kapı kapı giderek seçmen kâğıtlarını mahalle sakinlerine ulaştırıyor. Demokrasinin gereğinin oy kullanmak olduğunu vurgulayan Pehlivanlı, seçim günü mahalle sakinlerinin mağdur olmaması için uğraştığını belirtiyor.

Sungur, Yahşihan Belediyesi’nin borcunu açıkladı! Sungur, Yahşihan Belediyesi’nin borcunu açıkladı!

KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

Herkese seçmen kağıdını ulaştıracaklarını ifade eden Ağa Pehlivanlı “Oy kullanma hakkı, en önemli demokratik haklardandır. Türkiye’de ilk defa seçim ikinci tura kalıyor ve iki hafta gibi kısa bir sürede devletimiz yeniden seçim için gerekli şartları yerine getirmek için çalışıyor. Biz muhtarlara da seçmen kağıtlarını dağıtmak düştü. Aslında seçmenlerimiz, sandık bilgilerini e devlet üzerinden alabilirler, ancak herkesin bu imkanlara sahip olmayacağını biliyoruz. Hiçbir seçmenimizi de muhtarlığa kadar yormak istemiyoruz. Kimsenin mağdur olmasını da istemiyoruz. Dolayısıyla kapı kapı dolaşarak seçmen kağıtlarını, bizzat mahallelilerimize ulaştırıyoruz” dedi.

SORUNLARI DİNLİYOR

Yaptığı işi görev olarak gördüğünü ifade eden Muhtar Pehlivanlı “Bu bizim için bir görev. Görevimizi yerine getirirken yorulmak bir yana keyif alıyoruz. Seçmenlerimize bir yandan seçmen kağıtlarını ulaştırırken diğer yandan dertlerini ve sorunlarını dinliyoruz. Onlarla hasbihal ediyor, mahallemiz hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bunu zaten sık sık yapıyoruz, seçmen kağıdı da insanımıza ulaşmamız için ayrı bir bahane oldu ve seçmenlerimizle tekrar buluşmamıza vesile oldu. 28 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin vatanımıza, milletimize ve devletimize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. Haber: Çağlar Atmaca