BİR YARDIM ELİ DE SEN UZAT

Kırıkkale'de Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar el yakıyor Kırıkkale'de Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar el yakıyor

Sayıları, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de sürekli artan mültecilere yardım eli uzatmak amacıyla Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay öncülüğünde Kırıkkale Muhacir Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu oluşturuldu. Kırıkkale´de oluşturulan Muhacir Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu Ak Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda bir araya gelerek İl Başkanı Mürsel Akçay koordinesinde basın toplantısı düzenledi. 

 

ÜLKEMİZE YOĞUN BİR GÖÇ DALGASI OLDU

Platform adına basın açıklamasında bulunan Ak Parti İl Başkanı Akçay “Orta doğuda yaşanan kanlı iç savaşların ardından ülkemize yoğun bir göç dalgası olmuştur. Hükümetimiz, Türk milletinin misafirperverlik anlayışını ve iradesini ortaya koyarak yaşanan mülteci akınına sessiz kalmamıştır. Yaşanan gelişmeler neticesinde Türkiye´nin her bölgesinde olduğu gibi şehrimizde de bir mülteci nüfusu oluşmuştur. Gerek il başkanlığımızın gerekse yardım derneklerimizin yaptıkları araştırmalar neticesinde ilimizde bulunan mülteci ailelerin ev eşyalarının olmadığı, çoğu mülteci ailenin ise yatacak dahi bir yeri olmadığı tespitleri yapılmıştır”

 

TEK BİR ÇATI ALTINDA YARDIM TOPLANACAK

“İlimizde faaliyet gösteren 10´dan fazla yardım derneği ile yaptığımız görüşmeler neticesinde AK Parti İl Başkanlığı olarak Kırıkkale Muhacir Dayanışma ve Yardımlaşma Platformuna ihtiyaç olduğuna karar verdik.  11 ayın sultanı Ramazan-ı şerifte ilimizde bulunan mültecilerin yaşamalarına bir nebze olsun katkı sağlayabilmek için oluşturulan platforma halkımızdan destek bekliyoruz. Oluşturduğumuz bu platformun en büyük amacı toplanan ve yapılan yardımların tek bir çatı altında toplanmasını sağlamak”

 

Platformun ilk olarak kentte bulunan sığınmacıların nelere ihtiyaçlarının olduğunu tespit edeceği ve daha sonra platformla irtibata geçen vatandaşlardan eşya yardımı yapmak isteyenlerin bu yardımları alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı kaydedildi.