YAŞAM HASTANESİ´NDE ENFEKSİYONA KARŞI TÜM TEDBİRLER ALINDI

 

Poliklinik ve Acil hizmeti sürüyor

 

Kırıkkale’de bugün yağış bekleniyor! Kırıkkale’de bugün yağış bekleniyor!

Yaşam Hastanesi, başta Korona Virüs olmak üzere tüm enfeksiyonlara karşı her zaman olduğu gibi düzenli hijyen ve dezenfekte çalışmalarını devam ettiriyor. Hastanede Poliklinik ve Acil Servis´te güvenli sağlık hizmeti aksamadan sürüyor.

 

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Kırıkkale Yaşam Hastanesi sağlık hizmetlerine herhangi bir aksama olmadan devam ediyor. Hastanede başta Corona Virüs olmak üzere tüm enfeksiyonlara karşı dezenfekte ve hijyen çalışmaları düzenli olarak yapılıyor. Hastanede herhangi bir enfeksiyona karşı tüm bölümler dezenfekte ediliyor. Hastalar, hasta yakınları ve personelin sağlık sorunu yaşamaması için Sağlık Bakanlığı´nın talimatlarına göre gerekle dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Acil Servis, kayıt kabul masaları, poliklinikler, yataklı servisler, ameliyathane ve doğumhane servisleri, tıbbi cihazlar ve araçlar ile ambulans ve servis araçları dezenfektan ve ilaçlama yöntemi ile steril hale getiriliyor.

 

ENFEKSİYON ÖNLEMİ ALINDI

Ayrıca, hastane içinde personelin Sağlık Bakanlığı kriterlerine göre eldiven ve maske takmaları sağlanmış durumdu. Dezenfektan sıvıları da hastalar, hasta yakınları ve personel için gerekli görülen her yerde mevcut durumda bulunuyor ve sık kullanımı sağlanıyor. Bunların yanı sıra hastanenin hemen her bölgesine virüs ve enfeksiyona karşı uyarı afişleri, kayıt kabul bankolarında uyarıcı broşürler yer alıyor. Enfeksiyona karşı kişisel ve toplumsal olarak neler yapılabileceğinin anlatıldığı broşür ve afişlerin yanı sıra kişisel bakım, hijyen ve temizlikle ilgili de bilgi içeren afiş ve broşürlerle uyarılar yapılıyor.

 

SAĞLIK HİZMETİ SÜRÜYOR

Hastane yönetimi bu konuda yürütülen çalışmalar ve alınan tedbirlerle ilgili bilgi verdi ve “Türkiye genelinde başta Corona Virüs olmak üzere tüm enfeksiyon risklerine karşı alınan önlemler hastanemizde de Sağlık Bakanlığı´nın kriterlerine göre ilk günden bu yana uygulanmaktadır. Hastanemiz düzenli olarak dezenfekte edilmektedir. Personelimizin eldiven, maske ve dezenfektan kullanımı önemsenmektedir. Hastanemize gelenler de bu konuda teşvik edilmektedir. Ayrıca, hastanemizin hemen her yerinde enfeksiyonla ilgili bilgilendirici, temizlik ve hijyenle ilgili uyarıcı afiş ve broşürlerle bilgi de verilmektedir. Hastanemizin Acil Servis ve Poliklinik hizmetleri devam etmektedir. Değerle hemşehrilerimiz güvenli bir ortamda sağlık hizmetine rahatlıkla ulaşmaya devam etmektedirler” dedi. Haber: Ayşe Soysal