Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, Balışeyh Belediyesi tarafından Işıklar ve Beyobası köylerinde yaptığı imar uygulaması ile 6 bin dönüm tarım arazisinin yok olmasına neden olduğu yerde incelemelerde bulunarak, köylüler ile istişarede bulundu.

 

VEKİL ÖNAL KÖYLÜLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Balışeyh Belediyesi tarafından Işıklar ve Beyobası Köylerinde imar uygulaması yapıldı. Tarım arazisi olan 6 bin dönüm arazinin, hiçbir yatırım söz konusu değilken sanayi ve ticari araziye çevrilmesi tepkilere neden oldu. Mücavir Alan dışına da taştığı ve bu nedenle kanun dışı olduğu iddia edilen imar uygulaması nedeni ile köylülerin emlak vergisi oranları da artırıldı. Konu ile ilgili CHP´li Önal Balışeyh ilçesinde Işıklar Köyü Muhtarı Ali Bedir, Beyobası Köyü Muhtarı Özcan Bayraktar ve köylüler ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

 

GÖRÜŞMELERDE NETİCE ALAMAMIŞLAR

Sorunları dinlediğini dile getiren Önal, “Özellikle Işıklar ve Beyobası Köylerinde Balışeyh Belediyesi´nden kaynaklı imar uygulamasının varlığından bahsettiler. Bu uygulamanın ne olduğunu, tapularda ne kadar ellerinden alındığını, bu konuda resmi makamlar ile görüştüklerini söylediler. Mağdur köylülerimiz imar uygulamasının yaptığı yer olarak Balışeyh Belediyesi´ni söyledi. Ben görüşüp görüşmediklerini sordum. Çünkü orada bir sıkıntı var. Balışeyh Belediyesi ile birkaç defa görüşmüşler fakat netice alamamışlar”

 

MAKAMLAR ÇÖZEMEYİNCE YARGIYA İNTİKAL EDİLMİŞ

Önal, “Mağdur köylülerimiz problemin çözülemeyeceğini görünce Kırıkkale Valiliği ile görüşmüşler ve resmi müracaatta bulunmuşlar. Bu uygulamaların iptali için açılmış davalar var. Bu iş yargıya taşınmış. Vatandaş mağduriyetini makamlardan çözemeyince yargıya intikal etmiş. Bizler de sorunları dinleyerek notlarımızı aldık. Bu tarlanın sahibi sizlersiziniz. Buradan kazandığınız para ile ailenizi geçindiriyorsunuz. Bizler de konunun muhatapları ile görüşeceğiz. Sizin sorunlarınızı iletmek benim boynumun borcudur”

 

7/24 HER ZAMAN YANINIZDAYIM

Kırıkkale Valiliği, Balışeyh Belediyesi ve Kaymakamlık ile görüşeceğinin sözünü veren Önal, “Bu problemin nasıl çözüleceğini hep beraber konuşacağız. Aldığım bilgileri de sizlerle paylaşacağım. Umarım problem çözülür. Bu konunun ben takipçisi olacağım. Ben 7/24 her zaman yanınızdayız” diye konuştu. Işıklar Köyü Muhtarı Ali Bedir “Umarım bu sorun bir an önce düzelir. Bizler çok büyük olayların olacağından korkuyoruz. Çocuklarımızın rızkını alacaklarından korkuyoruz. Yasal çerçevede kanunen hakkımızı arıyoruz”

Kızına ve kendisine saldıran 4 köpeği vurarak telef etti Kızına ve kendisine saldıran 4 köpeği vurarak telef etti

 

GİZLİ PROJELER YAPILDI

Muhtar Bedir “Işıklar Köyü ile Beyobası köyü arasında 6 bin dönümlük uygulama yapıyor. Kimseden izin almadılar. 11 ay süre içerisinde gizli projeler yürüterek bu uygulamayı yapmışlar. İmar uygulaması yapılırken daha önce Balışeyh Belediyesi daha evvel yaptığı imar uygulamalarında %5 ile %10 arasında düzenleme ortaklık payı alırken, bu imar uygulamasında %38 oranında ortaklık payı aldı. Yani vatandaşın tarım yaptığı araziye %38 ortak olundu” dedi.

 

Beyobası Köyü Muhtarı Özcan Bayraktar bu arazileri tarım arazisi olarak kullanmak istediklerini söyleyerek, “Biz imar istemiyoruz. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” diye konuştu. Vekil Önal daha sonra köylüler ile sohbet ederek sorunları yerinde dinledi.