KURAKLIK ÜRETİMİ ETKİLEYECEK

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk,  kuraklığın üretimi olumsuz etkileyeceğini belirterek, 'Aralık ayının sonlarına kadar yağış alamazsak, risk daha çok artacaktır. Buğday başta olmak üzere, stratejik ürünlerde belli bir miktar stok yapmak zorundayız' dedi.

2021 YILI DAHA RİSKLİ GEÇECEK

Ziraat Odası Başkanı Öztürk, kuraklığın dünyada önemli gündem maddelerinden biri olduğunu belirtti. Pandemi süreciyle birlikte gıdanın öneminin daha da arttığını ifade eden Öztürk, 'Gıda ve Tarım Örgütü Gıda Fiyatı Endeksine göre, küresel gıda ticareti kasım ayında sert bir şekilde yükselerek, son altı yılın en yüksek fiyat seviyelerini gördü. Gıda fiyatları, 6 aydır aralıksız yükselişine devam etti. 2021 yılı ise, 2020 yılından daha risklidir. Çünkü bu riski kuraklık oluşturmaktadır”

Feci kazada hayatını kaybeden öğretmen Kayseri’de toprağa verildi Feci kazada hayatını kaybeden öğretmen Kayseri’de toprağa verildi

GÜN GEÇTİKÇE SIKINTI ARTIYOR

Yağış olmadığı takdirde rekoltenin de olmayacağını ifade eden Başkan Öztürk, ”Küresel ısınma yüzünden dünya genelinde suların sıkıntıya düşeceği söyleniyor. Bizim hızlı bir şekilde suya yatırım yapmamız gerekiyor. Türkiye vatandaşlarına Türk milletine rica ediyorum; mutlaka küçüğünden büyüğüne kadar suları tasarruflu kullanalım. Çünkü gün geçtikçe sıkıntı artıyor” dedi.

Öte yandan Kırıkkale´de sabah saatlerinden itibaren başlayan sağanağa rağmen başta Nur Cami ve Külliyesi olmak üzere bütün camilerde yapılan duaya cemaat 'amin' dedi.