Komşusu Aç Yatarken, Tok Yatan Bizden Değildir

Kırıkkale'de Trafik Haftası etkinlikle kutlandı Kırıkkale'de Trafik Haftası etkinlikle kutlandı

Yaptığı sosyal sorumluluk projeleri ile Kırıkkale´nin en aktif sivil toplum örgütü haline gelen Ülkü Ocakları, Koronavirüs Pandemisi ve Ramazan ayı nedeni ile erzak yardımlarına devam ediyor.

Çalışmalarına Hız Verdiler

Koronavirüs salgınının ülkemizde görüldüğü andan bu yana yaptığı çalışmalarla toplumun her kesiminin takdirini kazanan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ramazan Ayının başlaması ile çalışmalarına hız verdi. Ramazan Ayının başladığı ilk günden bu yana ilimizde, yardıma muhtaç ailelere erzak yardımında bulunan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Komşusu açken, tok yatan bizden değildir Hadis-i Şerifini rehber edindiklerini ifade eden Ülkücü gençler, Ülkü Ocaklarının hazırladığı yardım kolilerini, ihtiyaç sahiplerine bizzat iletiyorlar.

Halkımızın Emrindeyiz

Pandemi nedeni ile okullarının tatil olduğunu ifade eden Ülkücü gençler, Ülkü Ocaklarının hazırlamış olduğu yardım kolilerini vatandaşlara bizzat ilettiklerini ifade ediyorlar. Koronavirüs salgınının başladığı ilk günden bu yana sahada faaliyetlerine devam ettiklerini ve halkın bütün ihtiyaçlarına yetişmeye çalıştıklarını söyleyen Ülkücü gençler, “Ülkü Ocakları bünyesinde Reisimiz Tuner Alp Tekin başkanlığında bir heyet kurduk. Korona virüsün başladığı ilk günden bu yana halkımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Ramazan ayı ile birlikte çalışmalarımızı iki katına çıkarttık. Devletimiz ve halkımızın emrindeyiz, ne diliyorlarsa ne emrediyorlarsa yapmaya hazırız” ifadelerini kullandılar.

ÜLKÜCÜLÜĞÜN GEREĞİ BUDUR

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kırıkkale İl Başkanı Tuner Alp Tekin, “Devletimizin ve Milletimizin bize ihtiyacı var. Devletimizin sırtından ne kadar yük alabilirsek, halkımıza bu zorlu süreçte ne kadar yardımcı olursak o kadar huzurlu olabiliyoruz. Ülkücülüğün gereği budur, Ülkücülüğün gereği Türk İslam ruhuna uygun hareket etmektir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet´in (sav) “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerif´ini kendimize rehber edindik. Hem salgın günlerinde hem de Mübarek Ramazan ayında halkımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Kendi imkânlarımızla yardım kolileri yapıyor, gerçekten yardıma ihtiyacı olduğunu tespit ettiğimiz ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Yine sokağa çıkma kısıtlaması olan yaşlılarımızın emrindeyiz, neye ihtiyaçları varsa bize ulaşmaları yeterlidir. İnşallah bu süreç bitecek ve aydınlık günler başlayacaktır.” İfadelerini kullandı.