Vali Kolat, Sulakyurt ziyareti sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:'30 Mart Mahalli seçimleri sonrasında yeni seçilen belediye başkanlarımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Belediye Başkanlarımız göreve gelmelerinin ardından ilçelerde güzel çalışmalar başlattılar. Belediyelerimizin yapacağı çalışmalarda bizler de elimizden gelen desteği vermeye hazırız. İlçelerimizde yapılan çalışmalar sayesinde göç veren yerlerin tekrar eski canlılığına kavuşmasını arzu ediyoruz. Çalışan insanımıza her zaman için ekmek vardır. Yapılan çalışmalar ve yatırımlar sayesinde yörelerimiz daha da yaşanabilir hale gelecektir. Bizim de amacımız ve ümidimiz bu yönde ' ifadelerini kullandı

Araç parkı yenilenecek

Vali Kolat'ın ilk durağı Balışeyh ilçe Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu'na oldu. Vali Kolat Belediye Başkanlığı'na gelişinde İlçe Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu ve diğer yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu'nu Belediye Başkanlığına yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederek, başarılar diledi.Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu çalışmalar hakkında bilgi vererek; belediye araç parkının yenileneceğini ve TOKİ konutlarında yaptırılan Camii inşaatının tamamlanması için gayret gösterildiğini belirtti.

Çok güzel bir başarı var

Buradaki ziyaretten sonra Vali Ali Kolat, Kulaksız köyünde bulunan Şehit Doğan Yerlikaya Ortaokulunu ziyaret ederek okul müdüründen bilgi aldı Okul ziyaretinde yaptığı konuşma da ; 'Burası çok başarılı bir okul. Dereceye giren öğrencilerimizin çoğu buradan çıkıyor. Ayrıca burada çalışan öğretmenlerimizin çoğu sözleşmeli öğretmenlerimiz. Dolayısıyla çok güzel bir başarı var burada. Ben başta okul müdürü olmak üzere öğretmen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.' dedi. Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Kolat; ' Öğretmenlerinizle bire bir diyaloga girerek her şeyi sorarak, onları iyi dinleyeceksiniz. Ders sınıfta öğrenilir. Burada öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle sizlerin iyi yetişmesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bu emeklerin boşa gitmemesi için hep beraber çalışacağız. Ben emeği geçen öğretmenlerimize başarılar diliyorum.' dedi.

Sulama alanına kavuşacak

58 yıldır gerçek kimliğini arıyor 58 yıldır gerçek kimliğini arıyor

Okul ziyaretinden sonra Vali Ali Kolat'ın ikinci durağı Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik'i makamı oldu. Belediye Başkanı İsmail Bildik 'ten çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra yaptığı değerlendirme de ; ' Biliyorsunuz 30 Martta Mahalli İdarelerle ilgili bir seçim oldu. Kendi ilimizde de değişenler oldu. Yeniden seçilenler oldu. Dolayısıyla biz de yeni seçilen Belediye Başkanlarımızı, yeniden seçilen Belediye Başkanlarımıza ziyaretlerde bulunduk. Sulakyurt'ta da Başkanımız seçildi. Halkın teveccühünü gördü. Gayretli, iyi niyetli bir arkadaşımız. Biz de çalışmalar konusunda da elimizden gelen desteği veririz.Sulakyurt ilçemiz gerçekten de güzel bir ilçe. Bu ilçemiz, Çankırı'nın Kızılırmak ilçesiyle de komşu. Burada yakında Sulakyurt Barajımız da devreye girecek. Burada büyük bir alan sulama alanına kavuşacak. Daha verimli bir alana dönüşecek. Bu anlamda da Sulakyurt ilçemizin geleceği daha parlak olacak. Bizim ümidimiz göç veren yerlerin tekrar eski canlılığına kavuşmasını arzu ediyoruz. Burada kalanlar için çalışana ekmek vardır. Bizim amacımız burasının daha da yaşanılır bir yere dönüştürmek. Bizim de ümidimiz bu yönde. Ben belediye Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.' dedi.

Tarımsal ürün tesisini gezdi

Sulakyurt ziyaretinden sonra Çerikli Belediye Başkanı Nuh Şahin'i ziyaret eden ValiAli Kolat, yeni görevlerinde başarılar diledi.Ziyarette Delice Kaymakamı Mehmet Parlak da bulundu. Belediye Başkanı Şahin ile bir süre sohbet eden Vali Kolat daha sonra Tarım Ürünleri Lisanslı A.Ş Tesislerini gezerek yetkilerden bilgi aldı.Ziyarette yaptığı değerlendirme de ' Daha önce bu tesisi gezme imkanı bulduk. Şimdi eksikleri tamamlanmış. Kırıkkalemizin böyle güzel bir tesise ihtiyacı vardı. Bu tesis hem ilimiz hem de bölgemiz için gerçekten çok faydalı olacaktır. Bu tesisi ilimize kazandıran yetkilileri kutluyorum' ifadelerini kullandı.