VAKA SAYISI ARTIYOR

Sağlık Bakanlığı´nın Türkiye geneli haftalık vaka sayısı tablosuna göre geçtiğimiz hafta Kırıkkale´de 100 bin kişiden 51.43´ü pozitifti. Bu hafta yayınlanan tabloda oranda artış olması gözlerden kaçmadı. 27 Şubat-5 Mart tarihlerindeki tabloya göre Kırıkkale´de yaşayan her 100 bin kişiden 62.43´ünün pozitif vaka olması tedirginliğe neden oldu. Bu arada, şehrin işlek caddelerinde oluşturulan polis kontrol noktalarında tedbirlerin artırıldığı gözlendi.

 

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 10 MAYIS 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 10 MAYIS 2024

YÜKSEK ORANDA ARTIŞ VAR

Kırıkkale Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşları uyardı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sağlık Bakanlığımızca yayımlanan haftalık vaka sayılarına bakıldığında, ilimizin vaka sayısının geçen haftaya göre yüksek bir oranda olduğu görülmektedir. İlimizdeki vaka artışının birinci nedeni; değişik vesilelerle eş, dost, komşu ve akrabaların bir araya gelmesinden kaynaklanmaktadır”

 

HERKESTEN ORTAK SORUMLULUK BEKLİYORUZ

“Kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirilen bu süreçte, ziyaretleri bir müddet daha erteleyelim. Tedbirleri uygulamada gevşeme gösterirsek, kaybeden yine biz oluruz. Ne kadar tedbirli olursak Kırıkkale´mizin rengi ona uygun olarak şekillenecek. Herkesten ortak sorumluluk bekliyoruz. Tedbirlere uymamakla, başkalarının yaşamını zorlaştırdığımızı unutmayalım” denildi. Haber: Kenan Kuzucu