Kırıkkale´ye 50 bin ücretsiz maske

Kırıkkale İl Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak market ve pazar yerlerinde maske takma zorunluluğunun getirilmesinin ardından şehirde 50 bin ücretsiz maske dağıtılacağını açıkladı. Kurul ayrıca marketlere de çağrıda bulunarak “Marketlerimizin de ücretsiz veya cüzi bir bedelle maske temin ederek bu süreçte yer almaları önemli bir toplumsal dayanışma örneği olacaktır” ifadelerine yer verdi.

ZORUNLU HALE GELDİ

Market ve pazar yerlerinde maske takma zorunluluğu getirildi. Konuyla ilgili Vali Yunus Sezer başkanlığında olağan üstü toplanan Kırıkkale İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni bazı kararlar aldı ve bazı tavsiyelerde bulundu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada “İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlarlar doğrultusunda salgının yayılmaması için sosyal mesafe ile birlikte pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerinde, maske takma zorunluluğu getirilmiştir. Bu süreçte Vatandaşlarımıza maske temini yönünden yardımcı olunması amacıyla Belediyemizce pazarların girişinde ücretsiz maske dağıtılmaya başlanmıştır”.

Kırıkkaleliler en çok hangi hastalıktan ölüyor? Kırıkkaleliler en çok hangi hastalıktan ölüyor?

MARKETLERE ÇAĞRI

Açıklamanın devamında “Yine bu kapsamda Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için temin edilen 50 bin maske yarından itibaren Valiliğimiz ve Belediyemiz vasıtasıyla nüfus hareketliliğinin yoğun olduğu çarşı girişleri başta olmak üzere belli noktalarda dağıtımı yapılacaktır. Ayrıca Halk eğitimlerimiz maske üretimine başlayacaktır. Marketlerimizin de ücretsiz veya cüzi bir bedelle maske temin ederek bu süreçte yer almaları önemli bir toplumsal dayanışma örneği olacaktır.

MASKELER EV ADRESİNE GELECEK

Diğer taraftan Sağlık ve Ulaştırma Bakanlığı PTT kanalıyla her eve maske dağıtımı kararı aldı. Dağıtımların adrese yapılacağı belirtilen açıklamada “ Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı´nın almış olduğu karar neticesinde evlere ücretsiz maske dağıtılacaktır. maske.epttavm.com sitesinden başvuru yapabilirsiniz. Vatandaşların haftalık bir paket (5 adet) maske alma hakkı vardır. Kargo ücretsizdir. İlave olarak Tüm mahallelerimizde bulunan Vefa Destek Ekiplerimiz zaruri halde dışarı çıkması gereken ve maske temin edebilecek durumu olmayanlara ayrıca yardımcı olacaktır. Vatandaşlarımızın maske alabilmek için şehir merkezine gelmemeleri, yoğunluk oluşturmamaları ve evlerinde kalmaları önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi. Haber Merkezi