Kırıkkale’de siber suça karışan 3 kişi gözaltına alındı Kırıkkale’de siber suça karışan 3 kişi gözaltına alındı


 

TOPLANTILAR DEVAM EDİYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantılarına Sulakyurt ilçesinde devam edildi. Toplantı İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Toplantı Salonu´nda yapıldı.

Toplantıya Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Doğan Şahin, Sulakyurt İlçe Tarım Müdürü Ezgi Demircan, İlçe Halk Eğitim Müdürü Melih Ayata, Mühendisler Emel Diri, Akın Örsdöven, Elif Doğan, Yasemin Avcı ve teknik elemanlar ile çok sayıda kadın çiftçiler katıldı.

 

20 MİLYON TL KREDİ KULLANILDI

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Doğan Şahin; ilimizde 43 adet tarımsal kalkınma kooperatifi bulunduğunu belirtti. Bu kooperatiflere toplam 20 adet hayvancılık projesi uygulandığını dile getiren Şahin, yaklaşık olarak 20 milyon TL kredi kullanıldığını, bu projelerin başarılı olması için bu tür eğitimleri yaptıklarını söyledi.

 

GENÇ ÇİFTÇİ DESTEKLEMELERİ

Toplantıda Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesinde görevli Mühendis Emel Diri tarafından kooperatiflerin kuruluşu, amacı, faydaları konularında görsel bir sunum yapıldı. Toplantıda ayrıca Bakanlık tarafından başlatılan genç çiftçi desteklemeleri hakkında katılımcıları bilgilendirildi. Çiftçilerin tarımsal konularda güncel bilgilerden yararlanmalarının, üretime önemli katkısının olacağı vurgulandı.

 

Genç Çiftçi Destekleme Projesinde müracaatlar 12 Nisan 2016 günü İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapılabilecek.