İSİM YİNE DEĞİŞİYOR

2015 Yılında MKE Kırıkkalespor ile Türk Metal ve Gençlikspor’un birleşmesinden sonra takım isminde istikrar sağlayamadık. Birleşmeden hemen sonra takım adı Türk Metal Kırıkkalespor olurken, birinci sezon sonrası yaşanan yönetim krizi sonrası takımın adı 71 Kırıkkalespor olmuştu. Yönetim krizinin tamamlanmasından sonra kulübün yönetimi Türk Metal yöneticilerine geçerken, takımın adı Kırıkkale Büyük Anadoluspor olurken, bu sezona kadar takımın ismi böyle kaldı. Sezon ortasında Kırıkkalespor yöneticileri Türk Metal Sendikasına ait Büyük Anadolu Otellerinin isim sponsorluğu için ödeme yapmadığını, sezon sonu kulüp adının değişeceğini ifade ederken takımın yeni ismi açıklandı.

KIRIKKALEGÜCÜ OLACAK

Kırıkkale Büyük Anadoluspor Başkanı Veli Uça takımın adı hakkında bir takım açıklamalarda bulunurken, takımın isminin Kırıkkalegücü olacağını duyurdu. Türk Metal Sendikasına haksızlık yapılmamasını isteyen Uça, “Türk Metal Sendikası bu kulübe çok yardımları olmuş bir kuruluş. Onlara haksızlık yapmamamız gerek. Benim Başkanlığım dönemimde Sayın Pevrül Kavlak bir kere takımımıza yardımda bulundu çok teşekkür ediyorum. İsim sponsoru olarak ödeme almıyorduk, kamp için bir ricada bulunduk oda kabul edilmedi. Ancak toplumda ki algı Sendikadan hep para akışı olduğu yönündeydi bu nedenle açıklama yaptık.” Dedi.

EN ESKİ TAKIMIN ADI

Kırıkkale’de MKE Askeri Fabrikaların 1950 yılında yapısı değişerek Makine Kimya Endüstri Kurumu olmasının ardından fabrikalar arası spor organizasyonları fesih edilir. Ancak fabrikalar arası turnuvalarda MKE Kurumu Mühimmat Fabrikasının kurduğu Kırıkkale Gücü ile Çelik Fabrikasının kurduğu Çelik Hadde futbol kulüpleri Ankara Amatör kümeye katılarak faaliyetlerine devam ettiler. 1957 yılında Makine Kimya Endüstri Kurumu Bölge Müdürlüğü İnşaat Kısım Müdürü Avni Gürsel Kırmızı Lacivert renklerde Kırıkkale İdman Yurdunu kurarak liglere katılır. Kurulan Kırıkkale İdman Yurdu 1958-1959 sezonunda Ankara 4. Amatör Kümede mücadeleye başlar ve her sene küme atlayarak 4. Senenin sonunda 1. Kümeye yükselir.

Şampiyon Türk Metal kupasını kaldırdı Şampiyon Türk Metal kupasını kaldırdı

BİRLEŞMEDEN SONRA İSİM İSTİKRARI YOK

Kırıkkale İdman Yurdunun bu başarılı gidişatı sonrası dönemin başkan ı Yılmaz Akcan’ın girişimleriyle Kırıkkale Gücü ve Kırıkkale İdman Yurdu birleşir ve takımın rengi Kırmızı Lacivert Beyaz, adı ise Kırıkkalespor olur. Türkiye’nin ilk 3 renkli takımı olan, lige katıldığı 1967-1967 sezonundan 2. Lige çıktığı 1974 yılına kadar tam 8 sene sahasında hiç yenilmedi. Süper lige çıkan ilk ilçe takımı olan Kırıkkalespor, daha sonra MKE Kırıkkalespor ismini almış ve ekonomik sebeplerden ötürü Amatör Lige kadar düşmüştü. Amatör ligde Türk Metal ile birleşme gerçekleşmiş, takım Türk Metal adını alarak yenilenmişti. Takım Türk Metal Kırıkkalespor olduktan sonra önce 71 Kırıkkalespor daha sonra Kırıkkale Büyük Anadolu Spor isimlerini almıştı.

Haber: Çağlar Atmaca