JETT Elektrikli Araçlar Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ünal ve beraberindeki Kızılelma Ocakları Genel Başkanı Hakan Polat, Kırıkkale Vali Mehmet Makas’ı ziyaret etti. Ziyarette Kırıkkale’ye yatırım planları konuşulurken, ziyaretin ardından şirket 10 dönümlük arazi üzerine yatırım yapacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, firma Kırıkkale Valisi Mehmet Makas'ın tavsiyesi ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın öncülüğünde Kırıkkale Balışeyh OSB'ye Türkiye'nin Yerli ve Milli olan Akıllı Kart ve Titanyum Batarya fabrikası kurmaya karar verdikleri belirtildi.

Vali Makas, esnafların ve vatandaşların sorunlarını dinledi Vali Makas, esnafların ve vatandaşların sorunlarını dinledi

Şirket Yetkilileri yaptığı değerlendirmede, Türkiye'yi kritik teknolojilerde ve alanlarda bir adım öne çıkaracak çok ciddi bir yatırımın yapıldığını belirterek, Kırıkkale'de istihdam ve yatırımların birçok vatandaşa ekmek kapısı olacağı ifade edildi. Teknolojidefarklı yazılımları Türkiye'ye kazandıran ve savunma sanayisinin göz bebeği olma yolunda ilerleyen Yönetim Kurulu Başkanı Ünal, “İşte buradaki tesislerle hem kapasitesini artıracak hem de yeni çalışmalar yapacak”dedi.

Kırıkkale'ye gelmemize yoğun çabasına karşı duramadığımız dostumuz Kızılelma Ocakları Bilim ve Teknoloji Derneği Genel Başkanı Hakan Polat'a müteşekkiriz. Kırıkkale Hakan Polat Başkanımızın değerini bilmeli her şehirde böyle Gönül elçileri olsa işsiz yurttaşımız kalmaz” ifadelerini kullandı. Firma, 10 dönümlük arazi üzerine yapacakları Akıllı Kart ve Titanyum Batarya Fabrikasının Mart 2024 tarihinde faaliyete geçeceği belirtti.

Haber Merkezi

Editör: Manşet Gazetesi