Sıfır araç alacaklar ‘proforma’ faturaya dikkat Sıfır araç alacaklar ‘proforma’ faturaya dikkat


 

GELECEĞE GÜVENLE BAKABİLMEK İÇİN

Şube Başkanı Karabacak, İstiklâl Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma günü her yıl 12 Mart olduğunu söyleyerek “Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar kilometre taşı niteliğinde abidevi şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuurun ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir”

 

HAYAL İLE YOKTUR ALKIŞ VERİŞİM

“İşte kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurt severlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı ve milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını kararlılığını ‘Hayal ile yoktur alkış verişim, her ne demişsem görüp de söylemişim´ diyerek abideleştiren Mehmet Akif Ersoy´dur. Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı´nda, Kurtuluş Savaşı´nın kazanılacağına olan inancını, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığa, hakka, yurduna ve dinine bağlılığını dile getirir”

 

NE MUTLU BİZLERE

“Ne mutlu bizlere ki İstiklal Marş´ımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Milli Marş” olarak kabul edilişinin 94. Yıldönümünü kutluyor ve bağımsızlığımızın simgesi olan “ İstiklal Marşı”mızın şairi, Cumhuriyet dönemi fikir ve sanat öncülerinden Mehmet  Akif Ersoy gibi pak bir ruhu, temiz bir vicdanı yad etmek ve onun yüksek ideallerini, davasını aşkını paylaşıyoruz. İstiklal Marşı´ndaki yüce duyguların ve eşsiz anlatımın dayandığı temelleri, Akif´in de içinde olduğu, Milli Mücadele´nin olağanüstü koşullarında ve hiç kuşkusuz büyük şairin taşıdığı yüksek ruhta, vatanperverlikte, ulus ve insanlık onuruna düşkünlüğünde, ayrıca sanat gücünde aramalıdır”

 

MİNNET BORCUNU ÖDEMEYİ GEREKTİRİR

“Mehmet Akif;  edebiyatçı, şair, eğitimci, gazeteci, veteriner-hekim olma özellikleri ile çok yönlü kişiliğine bir de milletvekilliğini eklemiş, böylece toplumsal verimliliğini ve topluma katkılarını üst düzeye çıkarmış, etkileri kendi çağını aşarak günümüze ulaşmış bir Türk aydınıdır. Merhum Akif´i hakkıyla anmak ona minnet borcunu ödemeyi gerektirir. Bu borcu ise onu okuyarak, anlayarak onu hissederek ancak ödeyebiliriz”

 

MİLLETİMİZİN ŞANLI DESTANI

“İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif´in, en büyük özelliği, ortaya koyduğu fikirleriyle, yaşadıklarının birebir örtüşmesi, özü neyse sözünün de o olmasıdır.  İşte bu özelliğinden dolayıdır ki Akif, kendi milletine bir yabancı gibi bakmamıştır.  Milletinin sorunlarını, kendi sorunları olarak kabul etmiştir. Onun kaleme aldığı İstiklal Marşı da, milletiyle olan bu kutsal bağın en güzel dizeleridir.   Bu nedenle İstiklâl Marşı, bizim umut pınarımızdır, milletimizin şanlı destanıdır”

 

ŞÜKRANLA ANIYORUZ

“Bugün, Türk İnsanının, İstiklal Marşı´na daha sıkı sarılmasına, daha gür bir sesle okumasına ihtiyacı vardır. Milletimizin bir daha hiçbir zaman böyle zor günler yaşamamasını diliyor; kendisini, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ve onun silah arkadaşlarını minnetle, şükranla anıyoruz” dedi.