Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri ve 8 milletvekili aday adayı ön seçim heyecanı yaşadı. 5 sandığın kurulduğu Kırıkkale Lisesinde ve ilçelerde 8 sandıkla beraber toplamda 13 sandıkta 2 bin 154 üye oy kullandı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği seçimde renkli görüntüler de yaşandı. Kırıkkale Lisesinde kurulan beş sandık partililerin ilgisine neden oldu. Tüm aday adayları burada bulunurken partililerinde yoğun kulis yaptığı görüldü.

Renkli görüntüler

Eski CHP Milletvekili Halil Tiryaki Kırıkkale Lisesinde oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada partide yeni bir demokrasi heyecanı yaşandığını parti üyelerinin ilgisinden memnun olduğunu söyledi. CHP'nin Kırıkkale istediği arzuladığı değeri bu seçimlerde tekrar kazanacağını söyledi.Rabia Torlak isimli parti üyesi: nişan kıyafetiyle oy kullandı. Nişan merasiminin olduğunu yine de oy kullanmaya geldiğini belirte Torlak. 'Partimiz için hayırlısı neyse o olsun' dedi.

Öztürk; ROKETSAN’la beraber Kırıkkalelilere iş kapısı açıldı Öztürk; ROKETSAN’la beraber Kırıkkalelilere iş kapısı açıldı

Hep birlikte partimiz için çalışacağız

Türkiye genelinde 58 ilde ön seçimin yapıldığını belirten İl Başkanı Ahmet Önal, 'Ön seçim en demokratik yöntemdir. Üyelerimizin ayağına giderek, onların düşüncelerini ve kararlarını alıyoruz. Bu da aday belirleme konusunda en büyük rolü oynuyor. Aday adaylarımızın hepsi birbirinden değerli ve hepsi partimiz için değerli arkadaşlarımızdır. Haziran ayı seçimlerinde Kırıkkale'de CHP'nin başarı elde etmesi için hep birlikte çalışacağız' şeklinde konuştu.

Sonuçlar genel merkeze gönderilecek

Burada çıkan sonuçların genel merkeze gönderileceğini ve bu seçim sonuçlarına göre adayların belirleneceğine dikkat çeken Önal. 'Aday adaylarımız ve parti üyelerimizin tamamı ilçe, kasaba ve köyleri geziyor. Partimizde bir hareket var. Türkiye`de ve Kırıkkale`de en demokratik yöntem olan ön seçimi sadece CHP yapıyor. Diğer partilerimizde her hangi bir demokratik yöntem uygulanmıyor. Ön seçim sonuçları genel merkeze gönderilecek. Son kararı genel merkez verecek' ifadesinde bulundu.

CHP`de hakim denetiminde önseçim yapılan yerler

'Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara 1. bölge (1, 3, 5, 7`inci sıralar merkez adayı), Ankara 2. bölge (1 ve 3`üncü sıralar merkez adayı), Antalya (3. sıra merkez adayı), Aydın (1. sıra merkez adayı), Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale (delegelerin katılımıyla önseçim), Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul 1. bölge (1, 3, 5, 7, 9`uncu sıralar merkez adayı), İstanbul 2. bölge (1, 3, 5, 7`inci sıralar merkez adayları), İstanbul 3. bölge (1, 3, 5, 7, 9`uncu sıralar merkez adayları), İzmir 1. ve 2. bölge (1, 3, 5`inci sıralar merkez adayları), Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Uşak, Yozgat.'